Šta je novo?

Problem sa hard diskom

RisBo

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
320
Ne mogu nikako da uradim sistem na racunaru,posle ucitavanja drajvera pri instalaciji xp-a dodje do win starting dela gde treba da ocita particije i tu pikaze bsod,kada hdd prikopcam na drugi racunar i probam da ga formatiram nece,ne pomaze ni partition magic (pri ponovnom dizanju sistema kad treba da odradi formatiranje izbaci gresku 182).U cemu je priblem da nije do bad sektora i kako da ga testiram ?

Ne mogu nikako da uradim sistem na racunaru,posle ucitavanja drajvera pri instalaciji xp-a dodje do win starting dela gde treba da ocita particije i tu pikaze bsod,kada hdd prikopcam na drugi racunar i probam da ga formatiram nece,ne pomaze ni partition magic (pri ponovnom dizanju sistema kad treba da odradi formatiranje izbaci gresku 182).U cemu je priblem da nije do bad sektora i kako da ga testiram ?

koji hard je u pitanju?

testiraj ga necim...
nadji nesto sa WD...

Skinuo sam WD Diagnostics sad testira...

imas na hiren boot cd alat u sekci hard disk tools pa nadjes wd diagnostic tools i quick test ako pukne uradi extendet test i mozda popravi a ako ne onda reklamacija(ako imas garanciju)!Imao sam slican problem sa jednim racunarom i o bsod neces naci nista na netu,nego kada podizes xp,NEMOJ ICI DO PARTICIJA,imas recovery konzolu i to upali i kucas help i nadji opciju FIX MBR meni je to pomoglo i posle toga je radilo ok.MBR - MASTER BOOT RECORD
Nadam se da ce ti pomoci nesto od ovoga

Na bsodu dobijem
Stop 0x00000007b (0xf8ce6524,0xc0000034,0x00000000,0x0000000)

Sad upravo rezem novi hirens posto u ovoj mojoj 8.4 verziji nema toga.CIm probam javljam

Ali on ne dodje do recovery konzole bsod se pojavi posle ucitavanja drajvera i onih gluposti.Evo sad je uradio quick test i prosao bez gresaka,sad radi extended.

Uspeo sam nekako uz pomoc hirensa da sredim ovo.Hvala

Vrh Dno