Šta je novo?

Problem sa hard diskom ili?

OldMan

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 12700F & DEEPCOOL AG400
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
2x16GB ddr4 3200 kingston fury beast
GPU
Asus GeForce RTX 4060 Ti DUAL O16G
Storage
SSD Silicon power 512GB + 2TB sata III
PSU
NZXT C650
Kućište
Lian li O11 air mini
Monitor
benq GW 2780
Miš & tastatura
genesys
Mobilni telefon
poco f3 8/256
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
U pitanju je hard disk samsung HD 103SJ, sistemski i jedini hard disk u konfiguraciji. Pre par dana prilikom startovanja racunara pojavi se disk read error, proverim hard programom victoria, nadje i ispravi 1bb, posle toga sve ok. Danas u igri zakoci racunar i naravno samo reset dugme pomaze, ponovo disk read error, ponovo victoria ovog puta bez gresaka, restartujem i podigne se sistem i sve ok.
Ponovo proverim programom victoria na defectoscop opciji, nema ni traga ispravljenom bb (a trebalo bi da pokaze zar ne?), i sad mi nije jasno da li je to uopste do hard diska ili je nesto drugo u pitanju. Hard disk je u garanciji ali sta vredi da ga reklamiram kad prilikom testiranja ne pokazuje nikakve greske i sad radi kako treba. Ima li ko ideju ako nije do harda sta moze drugo biti? Ili kojim programom da testiram?
evo i report

Prilozi

• hd tune.txt
    1.9 KB · Pregleda: 53
Probaj da ga istestiras sa mhdd-om. Mada bih ga ja svejedno odneo na reklamaciju, ako je vec u garanciji.

+1 za mhdd. A pošto u smartu nema realociranih sektora, meni to liči na problem sa napajanjem ili molexom.
Imao sam ja slučaj da nakon nestanka struje mhdd nađe greške (ne sećam se više šta je bilo, uglavnom crveno, "x" ili "unc" tako nešto) a nakon što je hdd regenerator pročešljao i "opravio" to, ni mhdd nije više prijavljivao greške. Smart je ostao čist.
To je bilo pre više godina, maxtor diamondmax plus 9 radi i danas lepo.

(C7) Ultra DMA CRC Error Count 71 71 0 15525 Ok

Zameni sata kabal!, ocisti konektor.......

HDD je 100% ispravan i nema potrebe da ga testiras sa MHDD-om...., takodje nema sanse da prodje reklamacuje jer je problem u losem kablu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno