Šta je novo?

Problem sa GTX660Ti

• Začetnik teme Začetnik teme smilja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smilja

Cenjen
Učlanjen(a)
12.10.2010
Poena
169
problemsavideom.jpg

nova Gigabyte GTX660Ti pravi smetnje kod videa. Na zakacenoj slici cete vidjeti lijevu ivicu uduplanu/ofsetovanu a takav efekat ima i kursor unutar prozora playera a malo manje primjetan kada je na desktopu tako da je problem i mimo videa.

Ima li neko ideju sta bi moglo biti? Monitor nije u pitanju jer se problem javlja kod print screen-a (takodje sam probao drugi monitor. Driveri su zadnja verzija.

Za početak probaj sa nekom starijom verzijom drajvera, nema veze što su ti najnoviji. To je urbana legenda da nVidia nikad nema problema sa drajverima. A kako ti se grafika ponaša sa drugim plejerima? Da li je slika normalna u plejeru?

probao staru verziju drivera, skidao i Gigabyte-ovu verziju... same shit 🙁

Ako je i sa starim drajverima tako a i sa drugim plejerima jedino sto bih te posavetovao je da reinstaliras kodeke ili probas neke druge. Ako se problem nastavi odnesi je na reklamaciju.

probao sam i kodeke ali se ovo desava i mimo videa, u windowsu, u igrama....

Ne moze biti napajanje? Nisam imao nikad problema sa njim...

koliko sam skontao iz postova na netu ovo je klasicni ghost koji prikazuje graficka nije u pitanju neki eksterni uredjaj koji pravi smetnje, probao drugi kabal i tako to. Da li da reklamiram graficku? Da uzmem isti ili mozda asus model?

Probaj i reinstalaciju, pa ako ne da rezultate, zameni je

upravo sam probao ovu staru graficku i desava se ista stvar! Koja druga komponenta moze praviti problem ili je na nju uticala instalacija novog hardware-a?
dakle jedino je primjetno na kontrastu bijelo crno gdje kursor ima par ghostova, ne bash upecatljivih ali su tu.

Ovo je bash bash cudna pojava!

Poslednja izmena:
imam ali je loshe. Morao sam izolovati uzemljenje za monitor jer je stvaralo smetnje kod intezivnijih aplikacija. Generalno je lose rijeseno uzemljenje u cijeloj zgradi. Zvao elektricara, kazu nista se ne moze popraviti 🙁

probao sam da uradim isto sa napojnim kablom ali nista, mada to nije rjesenje i da je radilo... da li bi UPS pomogao?

Uzemljenje te zeza. .. Probaj da razdvojis kablove kablove da ne budu jedni preko drugih. ..

Uzemljenje te zeza. .. Probaj da razdvojis kablove kablove da ne budu jedni preko drugih. ..

pa i meni se cini da je ovo sve vezano za struju i da je od nedavno postalo intenzivnije jer bih primjetio davno ove ghostove i sa starom graf. Ova nova je opterecenija i sigurno vuce vishe a samim tim je i intenzivnija mana zbog struje.

ok, driveri su iskljuceni, najvjerovatnije je monitor. Sad sam ga testirao kod druga koji ima nov monitor-nema nista i moguce je da ovaj analogni signal pravi problem. Cudna stvar stavio sam drugi dvi/vga adapter na grafickoj na svom monitoru i smanjila se velicina ghosta, sad izgleda kao jedan ofset/sjenka kursora.

Izgleda da mi preostaje jedino nov monitor sa hdmi ili dvi prikljuckom.

Poslednja izmena:
Analogni na novijim monitorima sa novijim grafikama hoce da prave problem... Ako vec nemas hdmi na monitoru , stekaj lovu za neki novi sa DVI ili HDMI ulazom, greota da ne iskoristis potencijal te kartice 🙂

Poslednja izmena:
da, to je 100%, nesto gledam po netu kazu da je razlika gotovo neprimjetna dvi/hdmi? makar na nekoj 1920 rezoluciji ili malo visoj...?

Vidljiva je razlika izmedju analognog i digitalnog signala, a izmedju digitalnog i drugog digitalnog video signala...oh well, you get the conclusion. :d

Uzeo sam novi novi monitor...nema nista🙂
A razlika jr ogromna!

Btw,iako si vec uzeo novi monitor cisto da kazem dva moguca resenja. Prvo, stari monitor pretpostavljam da je bio VGA, nekada sam te probleme resio DVI>VGA adapterom, ghosting samo nestane, da objasnim kako i zasto, ne bih umeo. Drugi razlog je najcesce kada VGA kabl stoji u polozaju u kom kupi neke EMS smetnje, verovao ili ne samo pomeranjem kabla se ghosting gubio. just my 2c

Ma konverzija VGA/DVI je nesto sto svako ko moze izbjegava, nema nista sve je sharp! 🙂

Sad sto imam problema sa nekim tackicama na monitoru to je druga stvar 🙂
Mjenjao ga i isto, dell 23`` i imaju neke sub pixel bijele tacke (par njih) koje se vide na crnoj pozadini.... long story 🙂

Nazad
Vrh Dno