Šta je novo?

problem sa grafikom kod MSI EX610

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Notebook iz naslova ima Radeon Mobility HD 2400 graficku.
Sama instalacija win-a, drajvera i svega ostalog prodje bez problema,medjutim desava mi se ako ne odmah posle instalacije, onda nakon odredjeng vremena da grafika jako uspori,ako mogu tako da se izrazim, na primer kada uradim refresh racunar je jako usporen i ikone na desktopu mi se refresh-uju par sekundi. Pokusavam slikovito a objasnim problem :d
Drajveri sa diska koji je stigao uz notebook. Pokusao sam sa poslednjim drajverima koje sam nasao na sajtu MSI-a,ali bez resenja.
Ono najcudnije u svemu je sto mi se to desava na nekoliko istih notebook-ova :S
Takodje ne mogu da nadjem drajvere sa sajtu amd-a za Moblity HD2400?!

Ima li neko predlog,resenje?

A sta tacno taj Modder radi? I zasto to radis svakog meseca?
Jesi li ti imao slican problem?

To radim svakog meseca jer ATI svakog meseca osvezava drivere za njegove graficke cipove (poboljsanja unapredjenja ispravke). Taj moder ubaci potrebni string u informacionom fajlu drivera. Kada skines drivere i startujes ih on ti javi gresku kako nema informacije o tvom vga cipu. Ovaj program to dodaje. Sve ce da radi kao podmazano samo skini nove drivere i raspakuj ih. Kada krene instalacija prekini je. Instaliraj modder. Startuj i idi na browse i navedi mu putanju na C:\ATI\SUPPORT\8-10_xp32_dd_ccc_wdm_enu_69561\Driver\XP_INF i klikni na modify. Posle idi u C:\ATI\SUPPORT\8-10_xp32_dd_ccc_wdm_enu_69561 i startuj setup.exe i videces kako radi. Kada jednom posle je lako. I vrsi update svakog meseca ako igras igrice pogotovo.
Toliko od mene.
Over and out.

U medjuvremenu sam otisao na DriverHeaven forum pa sam otprilike dobio sliku o tome sta modder radi. Odradio sam sve i izgleda da su problemi sa grafikom reseni, videcemo kako ce se notebook ponasati :)
Hvala puno na pomoci.

Javi ako ponovo bude bilo problema jer imam isti laptop sa istom grafikom ali nemam tih problema.Koristim drivere sa MSI sajta doduse starija verzija 6.14

Surtex hvala na ovom uputstvu za modovanje ATI drivera.
Instalirao sam najnovije drivere i ne mogu da verujem koliko je bolja slika sada:D
pozz Velja

+1
stvarno radi bez problema i sto je jos vaznije cak i bolje... :)
sto li je ati krenuo da se glupira sa tim mobile driverima?

Zato sto proizvodjaci insistiraju na tome da sami pisu drajvere za iste.

Nazad
Vrh Dno