Šta je novo?

Problem sa grafikom ili nesto drugo?

FloydSRB

Cenjen
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poena
180
Za pocetak, pozdrav svim starim clanovima na forumu :)

Posedujem all in one PC, Sony VGC-LT1S

5738-IMG9166s.jpg

Vec 4 i po godine radi bez ikakvih problema da bi juce poceo da zeza.
Naime, cim ga ukljucim po ekranu pored standardnih stvari izbacuje i linije raznih boja a kad se ucita desktop, slika je jako losa (sa talasastim linijama raznih boja po celom ekranu) a rezolucija 800x600, sto navodi na to da je problem sa grafikom.
Odradio sam update drivera ali to nije dalo nikakve rezultate pa sumnjam da je problem hardverski a ne soft :mad:

Da napomenem da pri ulasku u Device Manager pored oznake kartice stoji i znak upozorenja a kad se udje u Properties graficke, tab Resources stoji poruka "This device isn't using any resources because it has a problem."

Moze li jos nesto softverski da se isproba ili je definitivno otisla grafika?

Hvala unapred na odgovoru.

Kako se ponasa u safe modu?

Potpuno isto.
Cak i u BIOS-u kad se udje izbacuje vertikalne zelene linije preko celog ekrana.

Jel postoji mogucnost da se popravi?
Zamena graficke nije resenje jer je sve integrisano na jednoj ploci kao kod laptopa.

Da, prekuglavanjem, ali je relativno skupa varijanta.. I pitanje je dal je bas hladni lem.

Ok ali bar se slazemo da je problem definitivno hardverski?

Ne znam bas da li bih ulagao neku vecu sumu u popravku jer sam ionako planirao da uzmem jacu konfiguraciju.
Ovaj all in one je osim sto je elegantan i ne zauzima puno mesta, jako lose resenje a mogucnost upgrade-a mu je nikakva.

Hardverski 100%. Raspitaj se za cenu prekuglavanja, cini mi se da rade za ~40e i daju garanciju oko pola godine, ali nemoj bas da me drzis za rec. A mozes i da okacis screen shot tih linija, da vidimo sta je. :)

Kad se uradi screen shot, slika je normalna na drugom kompu...nema linija :)
Zato sam slikao fotoaparatom i ova slika prikazuje problem...

ekran.JPG

Da je "normalna " grafička ovo obično ukazuje na memoriju.

Nazad
Vrh Dno