Šta je novo?

Problem sa grafickom, potrebna pomoc!

Nigga_va

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2008
Poena
304
Drugar ima Asus Ati 3850 256mb, koja mu je godinu dana radila bez problema, odjednom se desava nesto cudno. Vec neko vreme mu se pri ukljucenju kompa, monitor (digitalni) Viewsonic ne ukljucuje, ali sistem se dize u pozadini, jer se cuje hard. Kada stavi adapter i prikljuci analogni monitor, slika se normalno prikaze pri ukljucivanju i normalno dize win. Probali smo drugu Atijevu graficku 3650 isto se desava. Monitor proban na drugom kompu sa digitalnim izlazom i radi normalno.

Ostatak kompa je Gigabyte X38 ploca (bios je noviji), Quad 6600, Napajanje Antec 550W.

Sta moze da bude? Ima li neko kakvu ideju?:S:

Pozdrav svima. :wave:

Drugar ima Asus Ati 3850 256mb, koja mu je godinu dana radila bez problema, odjednom se desava nesto cudno. Vec neko vreme mu se pri ukljucenju kompa, monitor (digitalni) Viewsonic ne ukljucuje, ali sistem se dize u pozadini, jer se cuje hard. Kada stavi adapter i prikljuci analogni monitor, slika se normalno prikaze pri ukljucivanju i normalno dize win. Probali smo drugu Atijevu graficku 3650 isto se desava. Monitor proban na drugom kompu sa digitalnim izlazom i radi normalno.

Ostatak kompa je Gigabyte X38 ploca (bios je noviji), Quad 6600, Napajanje Antec 550W.

Sta moze da bude? Ima li neko kakvu ideju?:S:

Pozdrav svima. :wave:

Pa zvekno je DVI konektor...ako je pod garancijom znaš šta je činiti 🙂 ako ne ...:smash:

Da li se samo cuje rad harda ili cujes i 'zvuk' podizadnja win-a? Meni se ranije desavalo da se podigne sistem (jednom u mesec dva), slika je crna ali cuju se regularno zvuci podizanja sistema... resetujem komp i slika se pojavi ali je kod mene bio problem sa Kaspersky-m zato sto sam prilikom njegove instalacije i reseta prvi put primetio 'nedostatak' slike... isto se desilo prijatelju kome sam instalirao sistem i ubacio isti AV ali je posle par reseta sve proradilo kako treba... Kazem ovo da ne bude odmah najgora varijanta, mozda da proveris nesto od programa koje imas i da li si skoro nesto ubacivao sto bi napravilo problem. Nemam neki analogni monitor tako da nisam mogao proveriti da li je tada bilo slike ali simptom je slican...

Ovi kompjuteri su stvarno neverovatni. Posle toliko mucenja i nelogicnosti, da radi analogno a ne radi digitalno preko istog prikljucka, problem je resen updejtovanjem biosa na ploci. Znaci evo jos jednom kazem: Sve vezano za cudne pojave na komjuteru ce te definitivno ispraviti updateom biosa maticne ploce!!!!!! :smash:

End of story!!!

Neces verovati ali imas ovde moju temu gde trazim resenje problema sa pustanjem 1080p sa 4870 na full hd tv-u. 🙂 Upravo mi je stigao jedan od odgovora sa mogucim resenjem i to je upravo update BIOS-a... e ako je to onda stvarno... Hvala za info, bas cu da pogledam na ASUS-u sta ima za moju plocu pa da probam to.

Zdravo svima imam problem uzeo sam jacu graficku karticu za stari racunar ubacio u isti i nece monitor da se ukljuci.Sumnjam u jacinu napajanja koje je (termal master atx 350w)a graficka je (gforce 6600 256mb 128bit).Samo bipne jednom malo poduze i to je to.Kad vratim staru (mx440 128mb 128bit)graficku onda sve radi normalno.Dali je napajanje slabo ili graficka ima problem???

-robertr - nisi trebao u ovoj temi pisati na drugu temu 🙂
evo ga odgovor - najverovatnije je graficka u problemu,
izvadi je i obrisi zlatni kontakt koji ide u slot na ploci.
Zatim vrati, ako se isto ponasa
zameni napajanje, pa ako bude isto onda probaj kartu
na drugom racunaru a zatim ako bude bez pomaka nosi je u servis.

ja bih se zakunuo da takodje da je zveknuo DVI izlaz ali ha vidis nije.
Znam da se cesto novim biosem resavaju razni problemi
ali kad je ona tu dugo radila pa samo odjednom se to izgubilo
ne bi mi na pamet palo.
Svaka cast, barem je situacija resena 🙂

Nazad
Vrh Dno