Šta je novo?

Problem sa grafickom karticom

Lakishaa

Poznat
Učlanjen(a)
07.11.2021
Poena
40
Pozdrav, uključio sam na komp VSunc i lockao fps u igricama 60 fps, medjutim igram pes i druge igrice i graficka obara clock sa 900 mhz na 405 mhz i tako uvek i pada mi fps, a temperatura je u proseku 45 50 c, zasto obara klokove i pada fps?
Takodje kad udjem u Msi Afterburner Memory clock je 2056mhz, a graficka je Nvidia Gtx 550 ti

Prilozi

• IMG_20211218_155548.jpg
    IMG_20211218_155548.jpg
    237.4 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Prvenstveno ažuriraj te praistorijske drajvere.

Isključi VSync.

A ti drajveri su zadnji za nju. :confused:

Ne znam da li su zadnji , ali kad je iskljucen VSync ista prica tako da ono ne znam
I mislim da mu to poslednji driveri ;/

i ovako jos nesto da dodam:
Meni FPS pada tipa u PES kad dam gol i tad krece da pada fps kad igrac krece da slavi ( ne uvek) ovako kad igram ne pada uopste, ali graficka krece se od 405mhz do 900 mhz , takodje gpu usage mi je oko 30-70 %, posto je ukljucen VSync

Za PES stavi za Frame rate oba na 30fps i označi VSync - Enable2, pa probaj... ujedno smanji rezoluciju ako je na maks.

offtopic: ladno isti nik :LOL:

Tako Vsync radi,ako ne moze da drzi 60fps pada na 30fps,jedino da ukljucis triple buffering kroz menija (ako ima) ili forsiras isti u nvidia podesavanjima.

Resio sam problem hvala svima, nego me malo brine sad ovo posto mi uključen VSync graficka radi kad igram fs15 na 50% a temperatura je max 65 stepeni i da li je u redu to?
I kad stavim ruku iza gde je onaj kuler sto izbacuje vazduh vruce je tamo malo
Graficka : nvidia gtx 550 ti
Evo

Prilozi

• IMG_20211221_125204.jpg
    IMG_20211221_125204.jpg
    193.9 KB · Pregleda: 20
pa nije to digitron, cim ima hladjenje normalno je da se greje. sve je u redu.

Ok
Problem je sto ja nikada nisam imao graficku sa ventilatorom uvek sam imao integrisane u komp i lagano mi bilo, sad imam tu graficku sa ventilator i meni opet deluju visoke temperature 65c, a moze da gura do 95c i jos ventilator je mali i radi na 30% a okreću se nekih 1400 rpm

Poslednja izmena:
Ne možeš da upoređuješ sa intergrisanim grafikama, one rade pod istim uslovima kao procesor i hlade se zajedno. Kartice imaju sve svoje delove, od VRM-a i memorije do samog procesora i još koješta pravi mali PC na jednoj kartici. Kejekamo su "Jače" od IGPU, troše više struje i svaki deo doprinosi toploti i temperaturi.

Vrh Dno