Šta je novo?

Problem sa grafi(c)kom !

Ha

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Poslije preopterecivanja graficke kartice(Nvidia riva 128) graficki prikaz pojedinih stvari postao je izuzetno los (u atachmentu sam zakacio kako izgleda sve to.. nadam se bar da je edukativno :) )

Elem, problemi se ocitavaju pri ucitavanju pojedinih slika u IE koje izgledaju kao u atachmentu. Sto se tice igara u nekima je ocajno stanje slika je sva na pruge a teksture se tek pojave kad npr. metak pogodi taj dio prostora, dok u drugima je stanje ok!

Probao sam flash-ovanje biosa .. reinstalaciju svega i svacega
ali dzaba :(

Ako neko ima neku sugestiju predlog ili najbolje, ako zna o cemu se radi neka kaze ....

Moje je misljenje da je graficka djelomicno ostecena ... sve radi ok izuzev gore pomenutih stvari.

pozdrav!

Ne verujem da je ostecena... Ponesi je u neku drugu masinu, pa vidi...

Meni vise lici na problem sa grafickom koja ne moze da izdrzi overklokovanje ... mrljavi slicno.

Ja sam imao slichan problem sa viperom v770 i ne bih da te razocharam ali posle mesec dana od pochetka simptoma zavrshila je u kanti za smece. A shto je najveca tuga nisam je maltretirao.
Nego kada smo vec kod ovoga hteo bih neshto da pitam vazano za temu. Da li kartici posle odredjenog vremena ili maltretiranja padaju performanse shto se OCa tiche. Primetio sam da kod mene posle skro godinu dana memoriju ne mogu da shibnem preko 200, a ranije je bez ikakvih anomalija ishla i na 210mhz.
Pozdrav

Nisam vise siguran da je graficka :)

3DMark odradi bez ikakvih problema, dok recimo Quake 3
prikazuje sa prugama(horizontalnim) i u nekoj rezoluciji
u kojoj ne mogu vidjeti kompletan meni, HomeWorld skoro da
radi sve ok(jedino se pojavljuje oreol u jako losem izdanju
prilikom pogleda na na panoramu), ...
Probao sam i oc sa Power strip-om i kartica se ponasa stabilno
....

U IE neke slike ne vidi kako treba, kad ih snimim(save pic..)
i pogledam u nekom programu tipa Irfanview sve bude ok (??)

Evo i kako to izgleda ....

Ako neko ima jos koju ideju neka govori...

i u malo da zaboravim DIVx je isto postao jako los sve prikazuje
kao sa kvadraticima slika u sledecem replayu :)

Evo i isjecka iz DIVx-a , tacnije u pitanju je *.vcd ekstenzija...
reprodukovan pomocu PowerDvd-a

Cini mi se da je ovo najbolji primjer kako to izgleda...

Uzgred, kartica ima TV in/out i prvi problem se javio kad
sam isprobavao Tv-out ...

Evo i slike...

Miki druze stari. Ne znam da li si probao sa starijom verzijom detonatora npr 5.22, a ako nisi mozda si pretjerao sa o/c.
Pozdrav

Ovo lici na

Ovo lici na MPG encoding kako ja vidim ...... kao greshka u prenoshenju digitalnog signala ...... ako imash AMD K6 II ili pak neki od kasnijih SLOT modela Athlona 600-800 moguce da ti je DSP chip zaduzen za MMX sa greskom .... da si na zapadu dobio bi drugi procesor ali shta cu ti ja. Moguce da ti je na GFX-u ostecen isti poshto od RIVE 128 pa na dalje sve imaju MPG encoding..... najgore bi bilo da ti je AGP crko .... probaj graficku na nekoj drugoj mashini ovakve stvari sam video kod savage 2 i samo na jednoj K6-ici .... ajde reci mi da imash bash taj ????¿¿

Graficka je ..... crkla :)

Hvala na podrsci :)

Komp. nije htjeo da se upali .. 4-5 sec pi pi :) i ugasi se sam(koliko se sjecam graficka)...

Ako moze biti jos stogodj kazite .. bice od koristi...

nije K6 vec Duron Abit KT7....

Koliko se secam tih problema mislim da je isprekidan zvuk graficka a konstantno pistanje procesor.

Nazad
Vrh Dno