Šta je novo?

Problem sa Google aplikacijama na Samsungu Galaxy S2

I_V_A_N

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2007
Poena
304
Molim za pomoc: juce sam uzeo Samsung Galaxy S2 i kada sam ubacio karticu normalno su mi radili i Market i Gmail i YouTube, ali od danas te 3 Google-ove aplikacije nece da mi rade normalno, tacnije kada idem na internet preko wi-fi sve radi normalno, ali kada idem preko 3g te aplikacije nece da rade (kao da nema pristupa internetu). Sve ostali programi koji zahtevaju internet rade normalno preko 3g interneta. Kada udjem u Market posle nekog vremena izbaci mi poruku "A network error has occurred. retry or cancel and return to the previous screen." Da li je neko imao ovakav problem i da li zna u cemu je problem i kako da ga resim? PS."Factory data reset" ne pomaze.

Nemas podesavanja za data protok.

Idi u Settings->Wireless and Networks->Mobile Network Settings->Access Point Names

Ako tu nemas podesavanja za svog operatera ili nisu dobra, "poruci" ih i problem ce ti biti resen.

I meni se isto desava (ZTE blade je u pitanju), od prekjuce su mi prestali sa radom gmail i market (youtube ipak radi). Sve ostale sinhronizacije rade (fb, google+) ali mailove nece da skida :(

Nemas podesavanja za data protok.

Idi u Settings->Wireless and Networks->Mobile Network Settings->Access Point Names

Ako tu nemas podesavanja za svog operatera ili nisu dobra, "poruci" ih i problem ce ti biti resen.

Sad cu ici u koristnicki servis da mi oni podese parametre i nadam se da ce to resiti problem. Nije mi jasno, ako je zaista problem do podesavanja, zasto svi ostali programi bez problema koriste internet sa ovim postojecim podesavanjima za net. Sad cu da idem u MTS, pa vam javljam da li je problem resen.
Puno Vam hvala.

Idi u Settings->Wireless and Networks->Mobile Network Settings->Access Point Names i edituj podesavanja za internet i prepravi APN iz gprswap u gprsinternet

Javi da li je pomoglo.

Idi u Settings->Wireless and Networks->Mobile Network Settings->Access Point Names i edituj podesavanja za internet i prepravi APN iz gprswap u gprsinternet

Javi da li je pomoglo.

Evo, editovao sam podesavanja kao sto ste mi napisali i desilo se nesto izuzetno zanimljivo: sa novim podesavanjem proradili su mi Market, Gmail i YouTube, ali sad sve druge aplikacije ne mogu da idu na internet... :D
Da li postoji neka opcija da koristim i jedna i druga podesavanja, s tim sto ce mi samo ove tri aplikacije koristiti podesavanja sa ovom promenom koju ste mi napisali, a sve ostale ona podrazumevana podesavanja?

Na zalost, ne. :/ MTS je tako napravio da su neki portovi otvoreni na gprswap, a neki na gprsinternet. Ne znam kako su resili problem oni koji imaju Android telefon i na MTS-u su.

Na zalost, ne. :/ MTS je tako napravio da su neki portovi otvoreni na gprswap, a neki na gprsinternet. Ne znam kako su resili problem oni koji imaju Android telefon i na MTS-u su.

U svakom slucaju, mnogo Vam hvala. Sad bar znam u cemu je bio problem. Ostaje samo da se nadam da se MTS resiti problem...
Pozdrav.

prepravio sam u gprsinternet i sad mi radi. Kako mi je radilo do prekjuce ?!

Imao sam slican problem na mom iPhone-u. Nekad hoce, a nekad ne da mi radi net. A u parametrima mi je bilo upisano gprswap. Otkad sam prepravio u gprsinternet, nikakvih posle problema nisam imao sa netom.
Tako da ostavi tako i uzivaj. Nisi jedini koga je zezalo na gprswap. ;)

Pokusaj da odes na settings, applications, manage applications, pa na all. TU nadji Market.
Klikni na Clear Cache, Clear Data.

Isto uradi i za Downloader. A slicno tako i za svaku drugu aplikaciju koja ti pravi probleme.

Problem je bio do proxy-ja, treba da se izbrise kada se koristi gprsinternet

Nazad
Vrh Dno