Šta je novo?

Problem sa Gigabyte Radeon X1950 Pro

F.L.C.X.

Čuven
Učlanjen(a)
03.11.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
Gigabyte Aurus Pro X570
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 4000 4x8GB
GPU
Gigabyte Aurus Elite RX 7900XTX
Storage
Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 1TB HDD + Samsung 750GB HDD
Zvuk
FiiO DAC + Altec Lansing 621 / SteelSeries Arctis Pro Wireless
PSU
Corseir HX850
Kućište
Thermaltake Core V71
Monitor
LG ULTRAGEAR 27" QHD FreeSync
Miš & tastatura
SteelSeries Rival 650 Wireless
Laptop
ROG Zephyrus G14 2023 AMD 7940HS + RTX 4060
Tablet
AYANEO 2S
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22
Pristup internetu
  1. Optički internet
Izgleda mi je grafička karta pobrljavila. U igrama probijaju teksture, pojedine teksture se provide, pojavljuju se plavi i zeleni artifakti i GPU recovery interveniše u pojedinim igrama. Probao sam par verzija drivera pod XPom, reinstalirao sam DirectX i ništa nije pomoglo. Stavio sam čistu instalaciju Viste i na nju instalirao Civ4 i Call of Juarez i opet ista priča. Da bi proverio da problem nije do pregrevanja, skinuo sam stranicu kućišta (koje je stajalo ispod otvorenog prozora), ali ni to nije pomoglo.
Inače, Civ4 i Call of Juarez su mi radile normalno kada sam kupio računar i sve dok nisam instalirao Oblivion. U Oblivionu je kartica počela da brljavi, ali sam ja mislio da je to do same igre. Međutim sada mi se isto događa i u gore navedenim igrama.

Imali neko još neku ideju šta bih mogao da uradim, ili da je odmah nosim na reklamaciju?

Pa pregrevanje sigurno nisi mogao da istestiras tako sto ces da otvoris stranicu ispod otvorenog prozora, bez uperenog ventisha u kartu makar onog velikog buvljackog za celu sobu :p

Inace ako gpu recovery intervenise, verovatno je pocela da riknjava i to bas zbog pregrevanja.
Ako je grafika u garanciji nema sta da brines...malo ces blejati bez kompa dok se ne zameni al ko zna zasto je to dobro...

Pa pregrevanje sigurno nisi mogao da istestiras tako sto ces da otvoris stranicu ispod otvorenog prozora, bez uperenog ventisha u kartu makar onog velikog buvljackog za celu sobu :p
...

Da, ali sam mogao tako što sam pipnuo telo kulera, koji je bio mlak. ;)

nosi je na reklamaciju. to se desavalo gomili Gigabyte X1950Pro uvezenih kod nas. izgleda da je sela serija skart...

Nazad
Vrh Dno