Šta je novo?

problem sa Gigabyte NF4 ga-k8ne-rh

srle77

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
304
Imam problem sa Gigabyte NF4 ga-k8ne-rh nedavno sam dobio ovu plocu i na njoj procesor neki AMD 2,8, kod paljena biper ispusta isprekidan ton u intervalima od nekoliko sekundi. Ploca mi je stigla od vlasnika kod koga je radila. Molim za misljenje

само искључи у биосу опцију која региструје да се кулер на процесору не врти (када се укључи комп кулер на процоесору се не укључује одмах). имао сам идентичну плочу (цркла је) и баш исти "проблем".

da problem je sto meni i ne upali komp da udjem u bios, ako to uspem probacu

Poslednja izmena:
E al najjache mi je kad stigne odgovor tipa "udji u bios...", "idi u device manager", a covek lepo napise (ili se lako iz teksta zakljuci) da na ekranu nema nishta........

Uradi "Clear CMOS", pa javi sta se desava.

moras biti malo precizniji oko toga kako zvuci to pishtanje, jer se na osnovu toga moze zakljuciti sta je u pitanju.

Da li se ploca ugasi na power ili moras da drzis 4 sekunde?
Prikaci samo CPU i RAM, bez grafike, pa ukljuci,
trebalo bi da pishti ovako: biiiiiiiiiiiip-....-bip-bip-bip, ako je, aj da kazem, bar donekle sve ok sa memorijom i procesorom.

Imao kolega na jednoj ploci glupost tipa: nije povezao CPU cooler na odgovarajuce mesto na ploci, nego na Case-fan, a kad je prebacio na CPU-fan, onda je proshlo kako treba. mada sumnjam da je to...

*** нисам баш детаљно прочитао у чему је проблем... мислио сам да је проблем само у пиштању а нисам сконтао да плоча не ради?! иначе мени је та иста плоча цркла у симптоме да када упалим комп на монитору имам само црн екран и гласно пиштање у кућишту у интервалима од по сваких пар секунди. зависно од пиштања може се одредити у чему је проблем, а ако имаш књижицу од матичне консултуј је.

суштина је-мало детаљније опиши симптоме!

Uradi "Clear CMOS", pa javi sta se desava.

moras biti malo precizniji oko toga kako zvuci to pishtanje, jer se na osnovu toga moze zakljuciti sta je u pitanju.

Da li se ploca ugasi na power ili moras da drzis 4 sekunde?
Prikaci samo CPU i RAM, bez grafike, pa ukljuci,
trebalo bi da pishti ovako: biiiiiiiiiiiip-....-bip-bip-bip, ako je, aj da kazem, bar donekle sve ok sa memorijom i procesorom.

E bas se to desava sto si napisao, "pishti ovako: biiiiiiiiiiiip-....-bip-bip-bip",a gasi se kad dugme pritisnem jednom, ne drzim ga.
sta ti znaci "Clear CMOS" kako da to uradim

ako tako pisti kao sto sam rekao :), znaci da ti je ili neispravna graficka, ili da je lose ubodena. najgora varijanta koja moze da bude je ta da je otisao "regulator napona" za graficki slot ili nesto slicno.

Clear CMOS znaci da nadjes na ploci jumper koji sluzi da izbrise "postavke" u BIOS-u i da ih vrati na "fabricke" vrednosti. Skini sa neta uputstvo za plocu, tu je detaljno objasnjeno sta i kako. Ako treba pomoc, vichi :)

Nema leba sve mi vise lici da je ploca crkla. Uradio sam to clear cmos, skino uputstvo i po njemu, komp se i dalje ponasa isto. Skino sam mu sve sem procesora, naravno da nisam skinuo kuler, i RAM memorije, i dalje se cuje isto. :smash:
Sta moze da nije dobro ustekano, sve sam dobro stavio

pazi pise po zvuku : 1 long 2short beeps, Monitor or display card error, a ja nemam graficku na ploci

Naravno da sam i to probao nisam bas toliki biser, ali pazi sad, posle toliko *******cija i skidanja vracanja, bar 5 puta upali se i naravno sve dugo traje ucitavanje biosa
i izbaci napisano ovako:

CMOS checksum error
If your operation system has install on sata hdd already.
Please check sata access made and hard disck boot priorety
Warning ! now system is in safe mode
Please re-setting cpy frequency in cmos setup

e sad prvo ja nemam SATA

drugo non stop ekran nije bio samo crno beli, slova nisu bila bela nego prosarana sa sivim i belim( sumnjam da je grafika riknula) a i hladnjak na osnovnoj ploci na n-force chip se jako greje, mada mislim da je to ok, kao i hladnjak na grafickoj.
Jos nesto, na hardu mi nije instalirano nista

Najjednostavnija metoda ti je da isprobas drugu graficku karticu - ako radi, znas da je do graficke, ako ne, onda je ploca. Posto nisi klokovao masinu, uradio si clear CMOS, mozes jos da isprobas neki noviji bios ali tesko da je do toga. Ne verujem ni da je problem do RAMa, to se ne manifestuje tako, dakle najverovatnije ploca ili grafika. Northbridge na ovoj ploci se jako greje i to je bio jedan od razloga koji je mene odvratio od kupovine iste.

eee sad
Uzeo ja od drugara grafiku 8500 gigabite
stavio, upalio sve ok slova dobra, ali pocetna strana stoji u nedogled
Napisao cpu freqency (ili kako se pise) 200 MHz i stoji 15 sec. mozda i 20, pa izlista hard i rezac pa stoji opet dugo. Pa onda tek butuje sto je na disku.
Sad instalacija sa diska windowsa je trajala normalno, instalirao sam i drivere za plocu bez problema, ustvari sa problemom na pocetku jer sam kod svakog restartovanja opet cekao dugo.

ali to nije kraj, Sad ubacim drivere od grafike. Komp se restartuje i nece da digne windows sa harda. Napise but disk failure press ....sta vec, kao da nema hadra

Jooj jako me nervira, molim za misljenje>

ma hard je dobar, mislim da napajanje nema nista sa iscitavanjem u biosu a i novo je. Jer sam kupio novo kuciste

Nazad
Vrh Dno