Šta je novo?

Problem sa GHOSTA-IM !!!!!!!!1

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
DAKLE, posle formatiranja particije c i instaliranja svega sto mi je potrebno od programa i drajvera, testiranja sistema. ...
Krenem da napravim sa GHOSTOM image paricije C....
medjutim, prilikom startovanja, ghost ( blu screen ) trazi "device B",
tj. jos jedan flopy koji ne postoji fizicki u masini i koji je DISABLEOVAN u biosu. Pokusam sa GHOSTOM 2003, rezultat isti. Jednom prilikom kad je proslo bez trazenja "device B", ghost je jednostavno zakucao i blokirao masinu ...
Sta je posredi ?
Ima li neki drugi program koji moze ovo odraditi osim ghosta ?

:whip

Postoji, PowerQuest-ov Drive Image, trenutno je aktuelna verzija 2002. Po mom misljenju, jos bolji program od ghosta...

ACRONIS TrueImage

Trenutno vodeci i revolucionarni alat za image particija i diskova...
Slike izradjuje pod windowsom, ima ogromnu kompresiju, moze da se menja sadrzaj...

Proveren program... POUZDAN!
Licno ga koristim, a i po raznim casopisima ga favoriziraju!
Ghost je mrtav, ako uskoro ne postane vise userfriendly, i pouzdaniji...

Pa i Ghost sada radi pod Windows-om, u verziji 2003, tako da nema sta da bude jos vise user friendly...

Inace i ja sam citao dobre stvari o Acronis-u, i imam ga ali ga nisam jos koristio...

Mada, Ghost je de-facto standard za te stvari, a uzimajuci u obzir i komercijalnu moc Symantec-a, ovim dodjosima ce trebati mnogo truda i vremena da se nametnu, makar i bili stvarno bolji... a i ruku na srce, Ghost je gotovo savrsen - ovakvi problemi su stvarno retkost i izuzetak.

savrsen ? mozda ?

... mozda ghost jeste savrsen,
ali se onda nesto definitivno cudno desava kod mene.
Naime, masina se totalno zablentavi i blokira .
Inace koliko traje prebacivanje jedne particije od oko 1.5 Gb ( vremenski ) ?

Re: savrsen ? mozda ?

Dark Angel je napisao(la):
... mozda ghost jeste savrsen,
Rekao sam gotovo savrsen, iliti drugim recima skoro savrsen - jel' bese jos mladi Jack Lemmon rekao Marilyn da NIKO nije savsen ! 🙂

A trajanje...pa to bi valjda trebalo da dosta zavisi od snage masine, brzine diskova, stepena kompresije, tipa fajlova itd itd, ali u svakom slucaju ide jako brzo, nikad nisam bas tacno merio, poslednji put sam nekih 3GB ghostovao, po slobodnoj proceni za par minuta, mozda oko 5...sa diskovima na 7200 i CPU-om od preko 2GHz...

Slazem se sa Drapinom, a sto se brzine tice...
pa ne Ghostuje se bas svaki dan, pa da je ona presudna. Veliki plus za Ghost je sto radi iz DOS-a i to uopste ne vidim kao manu. Za Win varijantu je potrebno instalirati kakav-takav Windows, pa samim tim i Win program ctp;

Crni je napisao(la):
Slazem se sa Drapinom, a sto se brzine tice...
pa ne Ghostuje se bas svaki dan, pa da je ona presudna. Veliki plus za Ghost je sto radi iz DOS-a i to uopste ne vidim kao manu. Za Win varijantu je potrebno instalirati kakav-takav Windows, pa samim tim i Win program ctp;

TrueImage ima svoj boot disk pomocu kojeg radis bezbolan restore... Mozes da snimis na bilo koji medij

Nazad
Vrh Dno