Šta je novo?

Problem sa GF4 MX440 8x na GA-6OXT(-A) pod XP-om

velson

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2003
Poena
609
:cuss: Ploca je Gigabyteova, proc je celeron na 1G, sve ostalo sam pocupao od muke. Graficka radi pod Win98SE bez problema ali pod XP-om se zakucava. Sistem radi ali slike ni od korova. Ni jedan drajver nece da se upasulji, pa ni njegov sa CD-a. Sta da radim? :boom:

Service Pack 1 za XP bi trebao da resi problem...

SuperStarr je napisao(la):
Service Pack 1 za XP bi trebao da resi problem...
Fora je u tome da sam isprobao i sa licencnim XP-om (integrisan SP-1) a i sa ovim nashim pa sam naknadno nabacio SP-1 ali ne bere med. Nema ni konflikta, jednostavno nece.

Jel` maticna ima intelov chipset - mozda bi samo trebalo prethodno instalirati intel setup util.

Ajd` malo detaljnije - kako to izgleda sistem radi a nema slike - jel` nece ni u safe mode.

A detonatori (45.23 whql npr.)?

Chipset je Intelov 815EP, utility, driveri i sve ostalo sam instalirao, nije nishta menjalo. Detonator 45.23 isto nece. Izgleda tako da posle instaliranja drajvera sistem se normalno restartuje, pojavi se XP logo sa trcecom linijom pa nestane slika sa monitora. Sistem se i dalje dize normalno i radi normalno (pretpostavljam) jer na Win-taster-gore-enter-desno-enter izvrsi restart. Ponovo ga mogu dici samo u safe ili VGA modu ali cim izvrsim neke promene na settingu opet nestane slike i to nepovratno. Cudno je da sve to besprekorno radi pod W98. Da bi se slika normalno prikazala moram da koristim sistemski driver.

Ta ploca podrzava samo AGP 4x. vidi da xp nije ukljucio vise i sideband adresing.
Tvoj simptom podseca i na pogresnu rezoluciju/refresh rate.

Znam, ali i graficka podrzava 4x. A sto se tice rezolucije i refresh, budzio sam inf file drajvera za monitor da ne dozvoljava vise od 85Hz i 1024x768 (Samsung 753s) jer sam i ja sumnjao na isto, no - bez rezultata. Zasad sam odneo tipu od koga sam uzeo plocu pa nek se on malo zeza. Zanimljivo je da isto i GF2 radi, danas sam probao Ati Radeon 9200 VIVO da ubacim ali ne vredi. Zakucava i to ti je.

Nazad
Vrh Dno