Šta je novo?

Problem sa GF 2

kibob

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2003
Poena
619
Ko zna ili ima neku ideju molim neka pomogne.
Upitanju je Innovision GeForce 2 MX400 64Mb SDRAM TV-out.
Skoro uvek kada diskonektujem monitor sa graficke zbog nekih intervencija unutar kucista i sl.
desava se da posle kada se sve vrati na svoje mesto jednostavno nemam signal do monitora i onda system speaker
pistanjem to prijavljuje. Kada eventualno uspem da dobijem signal sve radi normalno ( bar tako izgleda ). Inace nikad nije overklokovana.

kibob je napisao(la):
Ko zna ili ima neku ideju molim neka pomogne.
Upitanju je Innovision GeForce 2 MX400 64Mb SDRAM TV-out.
Skoro uvek kada diskonektujem monitor sa graficke zbog nekih intervencija unutar kucista i sl.
desava se da posle kada se sve vrati na svoje mesto jednostavno nemam signal do monitora i onda system speaker
pistanjem to prijavljuje. Kada eventualno uspem da dobijem signal sve radi normalno ( bar tako izgleda ). Inace nikad nije overklokovana.

Pa po tom pištanju bih rekao da nemaš grafičku ubodenu u ploču. To bi značilo da proveriš da li je kartica "legla" u slot celom dužinom ili da očistiš kontakte na kartici (to možeš sa gumicom za brisanje grafita).

Hvala Kizo

Sve je to Ok , savet je na mestu ali mene zabrinjava to sto je sve "staro"
3-4 meseca. Kad su kontakti ili slot vec stigli da oksidiraju. Tako sam inace i uspevao da dobijem signal kada izvucem karticu pa je vratim nazad. Hvala ti u svakom slucaju.

Ja sam se susretao sa slicnim problemom sa grafickom sa intelovim i740(valda se tako zvase) cipom!!
Nekad nije davala sliku i spiker je pistao, da bi za par dana samo od sebe proradilo ali samo za neko vreme pa onda ajd jovo nanovo!!

Posle 2-3 nedelje cimanja kartica je vrisnula totalno!!

Nadam se da to nece biti i kod tebe slucaj!! :boom:

Poadrav :) :)

Sasvim sigurno je kontakt!
E sad da li je konektor kartice sa plocom ili hladan lem to i nije narocito bitno. Najcesce je sam konektor (AGP slot) na ploci i bitno je da sve lezi perfektno...

Hvala momci sve sto ste rekli potvrdjuje moje sumnje. Sada znam ako imam neki problem kome da se obratim.
Pozdrav svima.

novo!

Mozda si je nedavno kupio, a da li si 100% siguran da je nova?
Ipak je ta karta MX400, a kod nas vrvi od prevaranata...,) :beat:

Hmm

Znas kako, kartica je kupljena u Monitoru i bila je upakovana u dve kutije i celofan sa knjizicom,drajverima,kablom. Ako tako prodaju polovnjake onda im stvarno skidam kapu.

Vrh Dno