Šta je novo?

Problem sa formatiranjem particije

BlackAngel

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2010
Poena
304
Instalirao sam windows bezbroj puta ali ovakav problem nikada nisam imao. Prilikom instalacije automatski mi nudi da instaliram na D particiju, kada se vratim i odaberem C particiju ne daje mi opciju da je formatiram niti da je obrišem, dok je sa D particijom sve Ok tj. mogu da je i formatiram i obrišem. Probao sam čak da instaliram win na D particiju pa da iz windowsa formatiram C ali bezuspešno :crash: . Pored toga sam probao još sto varijanti ali bezuspešno. Inače je u pitanju verzija windowsa xp sp2. Ako može savet kako da prevaziđem ovaj problem. Unapred sam vam zahvalan.

Nema on šta automatski da nudi, iz Windows Setupa se može obrisati bilo koja particija, napraviti nova i instalirati win
Ako ipak ne uspeš, nađi bootabilni Acronis Disk Director i "sredi" particije

Znam da možeš formatirati bilo koju particiju ali kažem ti šta se dešava. On kao da sam izabere D pariciju i kada je ja promenim na C ne nudi mi opciju format, već samo da pregazi već postojeći sistem. Međutim ne pregazi ga svaki put pa sada imam dva OS na C particiji a i dalje ne mogu da je niti izbrišem niti formatiram. Hvala na savetu pokušaću sa ovim Acronisom.

Nazad
Vrh Dno