Šta je novo?

problem sa fajlovima-posle Trojanca

rosicky88

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2007
Poena
310
Kako mi je racunar napao Trojanac, fajlovi su mi zakljucani tj. dodata je neka nova exctenzija.
Kada pokusam rucno da izbrisem extenziju, windowa vidi pravi fajl, ali pise da je corupt.

Da li postoji neki program ili caka kako ovo da resim.

Unapred hvala

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    12.6 KB · Pregleda: 34
Nije trojanac već crypto-ransomware. Gugluj malo o tome, u principu se možeš pozdraviti sa fajlovima.

Šta si radio i koji OS imaš i antivirus?

Klikuo sam na neki program i pustio da trazi crack, zaboravivsi da sam iskljucio Windows security... i napalo je sve.

Nisam imao nista od antivirusa sem Windows security.

generalno nije zahvatio sve fajlove...e sad pokusavam bar slike da spasim. ali sumnjam da ce da radi

Koji program, odakle skinut? Čisto da i ostali znaju šta ne preuzimati.

Inače, to je DjVU varijanta i online je, s toga otpiši slike odmah ili ih uštekaj negde sa strane pa kada (ako, kad god to bilo, za 20 godina) bude bilo dekripter programa, spasi ih. Ima i Emsisoftov dekripter iz prethodnog linka kojeg si dobio u temi, ali sa obzirom da je mala šansa da si bio offline kada si pokrenuo taj "program", slaba vajda.

Pa crack za neki program mislim da je bio tabelau, nebitno bas...
Pokusao sam sa ova dva programa Emsisoftov dekripter, ali ne rade nazalost.

Nikad skidati crack za te specijalizovane programe, 95% slucajeva to su teske navlakuse. Takve stvari ili plati ili trazi free alternative (a danas ih za skoro sve ima).

Juče kada sam upalio komp kada otvorim chrome ili edge ništa neče da mi otvori, bilo koju stranicu, jedino iz firefoxa otvara, isto i neke programe neće da otvori a kada stavim na vpn onda otvara sve. Jesam li pokupio neki virus ili nešto drugo može biti, ako ima neka sugestija. Čistio sa nekim programima ali ništa se nije promenilo. Na sbb-u sam, na drugim uređajima u mreži sve radi normalno.

Nazad
Vrh Dno