Šta je novo?

Problem sa externim hdd-ovima

ogard

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2006
Poena
309
Problem je u tome što ni jedan eksterni hdd (npr. wd passport i slicni) nece da rade kad ih spojim na usb. Svi ostali usb uredjaji rade bez problema (mis, tastaura, usb flash disk, modem...). Kada ukacim hdd on neki uopste ne registruje, a neki prepozna, ali ili nece da instalira ili instalira ali nece nigdje da ga prikaže. Uglavnom ni jedan nece da radi a probao sam 3-4 do sad. Pa me zanima da li mogu i kako da provjerim da li je problem u ploci ili u cemu? Ploča je MSI 865PE Neo2-V.

da ne kacis slucajno te hardove na front usb izvucen na kuciste ?
na gomili kineskih kucista su jako losi kablovi za front usb i jedino resenje je da hardove kacis direktno na plocu (na usb-ove pozadi)

za 2.5 incha hardove mozda ti treba dodatno napajanje tj treba ti "usb y kabl" 1 mini usb na 2 A usb-a (jedan je data i napajanje a drugi je samo napajanje)
http://www.pexagontech.com/cached/_...b56328b78d35c2ef654e9/med-split-cable-266.jpg

pogledaj da li ti je u bios-u ukljucena podrska za usb 2.0, ako je omogucen samo usb 1.0 ili 1.1 onda ploca daje manje struje na usb-ovima (ako gresim neka me neko ispravi)

to je ono sto meni pada na pamet

Kacio sam na sve usb-ove. Kuciste je Thermaltake SopranoRS tako da ono sigurno nije problem.
Probao sam da ga kacim i sa tim y kablom.
U biosu ima samo opcija da se ukljuci ili iskljuci usb inaravno ukljucena je.

Da li mozda ima neka druga opcija u biosu na koju bih trebalo da obratim paznju?

sta sve imas od uredjaja zakaceno na usb, da li si probao da otkacis sve i da zakacis samo hard ?

card reader zna da pravi probleme, moze da vuce dosta struje, cak do 450 mA

Probao sam i to ali ništa. A i ovako mi je samo nakačen cable modem koji ima svoje napajanje i miš. Da li ima neko jos neku ideju?

Pre svega... da li taj WD uopšte radi na drugim računarima???
Probao? :trust:

Poslednja izmena:
Naravno, Kao sto sam napisao probao sam vise externih hdd-ova i svaki radi na drugim racunarima ali ne i na mom.

prvo. da li su to uvek bili 2.5 rekovi?
najverovatnije tvoj WD ne radi zato sto mu poloca ne daje dovoljno struje. najjednostavnije i nazalost najskuplje resenje je da uzmes neki hab sa napajanjem.
e sad ako ti ne rade ni eksterni hardovi sa svojim napajanjem hab ti nece pomoci jer u tom slucaju nije struja problem.

Pa bili su sve 2,5 diskovi. A kako da provjerim da li je sigurno to da ne bih bacao pare bzvz.

Zakacis neki eksterni od 3.5" oni moraju da imaju svoje napajanje. Ako radi, a nema razloga da ne radi, problem je struja.

U stvari sjetio sam se da sam davno kacio neki 3.5" sa napajanjem i da je radio bez problema. Tako da ću izgleda morati da kupim usb hub. Sad je samo pitanje koji?

Nazad
Vrh Dno