mat
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 20.01.2011
- Poena
- 159
Moja oprema
- Pristup internetu
- Mobilni internet
kupio sam na netu Lacie 120gb sata porche design,takozvani High Security Mobile Biometric Hard Drive. On radi tako sto se kao i svaki drugi prikljuci na usb kabl na kompu,otvori se autorun i tu se pokrene safedisk program klasicno 2x click-om,kad se program pokrene onda iskoci mali prozor sa animacijom gde treba da prevuces prst (na odredjenom citacu koji se nalazi na kucistu hdd) da bi otkljucao hdd,kad se to odradi kako treba,tj program prepozna otisak,hdd se otvara za koriscenje (do tad je nevidljiv,tj vidljivo je samo par mb gde je smesten program)
PROBLEM:
osoba sa kojom sada ne mogu da stupim u kontakt mi je zakljucala hdd,svojim otiskom.
PITANJE:
meni ovakav hdd u sustini i ne treba(ako snimim nesto drugaru,moram da podjem i ja da bi mu otkljucao hdd npr),da li mogu preko nekog operativnog sistema ili programa da obrisem taj program i da ga napravim da bude obican hdd koji f-se kao usb stick,znaci ukljucim na usb i on radi kao fleskica. Ja ne znam da li je ta memorija na kojoj je program smestena na samom hdd ili u kucistu hdd,u sustini na kraju krajeva pristao bih i da polomim kuciste i hdd prebacim u neko klasicno prenosno kuciste.
evo linka od hdd OVDE da znate o cemu je rec.
PROBLEM:
osoba sa kojom sada ne mogu da stupim u kontakt mi je zakljucala hdd,svojim otiskom.
PITANJE:
meni ovakav hdd u sustini i ne treba(ako snimim nesto drugaru,moram da podjem i ja da bi mu otkljucao hdd npr),da li mogu preko nekog operativnog sistema ili programa da obrisem taj program i da ga napravim da bude obican hdd koji f-se kao usb stick,znaci ukljucim na usb i on radi kao fleskica. Ja ne znam da li je ta memorija na kojoj je program smestena na samom hdd ili u kucistu hdd,u sustini na kraju krajeva pristao bih i da polomim kuciste i hdd prebacim u neko klasicno prenosno kuciste.
evo linka od hdd OVDE da znate o cemu je rec.