Šta je novo?

Problem sa Excelom XP

Star Trek

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
Sta da napravim da kada unesem tekst "1-1" Excel automatski ne napise "1. Januar".

Naime, kopiram veliki tekst (tablicu) iz Worda u Excel i u jednoj koloni ima 1-1, 1-2, 1-3..... i Excel mi sve preimenuje.

Kada kopiram samo jedan CELL onda dobijem izbor dali da ostane kako jeste ili da Excel promeni....

Probaj da pre nego sto kopiras selektujes te celije gde ubacujes pa uradi format -> cells ... pa pod stavkom number umesto general stavi text. Posle toga ti nece vise automatski menjati nista. FX

MOze i preko format -> style ... pa pod number sklonis general opet. To bi trebalo da uradi isto za ceo dokument

Znaci kad mu stoji general a sto mu je po default-u on pokusava da prepozna format podatka i kad mu to uspe onda ga preformatira a ono sto ne prepozna mu je text!

Ja imam 2k ali ne verujem da ima razlike u XP!

nije uspelo. probao sam i to sa format cells i format->style i ne radi. :( :mad: :mad:

evo kratke procedure. desni klik na celiju, zatim format cells, pa number i tu izaberi "text". zatim unesi vrednost 1-1

javi da li je uspelo. ako nece, posalji mi fajl na mail da vidim mozda je problem u necem drugom (mozda nije tvoj excel)

to sam probao i taj primer radi, ali moj tekst (lista serija the simpsons :cool: ) ne radi :(

ajde napisi tvoj e-mail da ti sibnem fajl (45kb)

hvala na pomoci

Nazad
Vrh Dno