Šta je novo?

Problem sa Ethereal-om

NikName

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2004
Poena
319
Ljudi, pre godinu dana sam radio sa ovim programom, i cini mi se da je bilo ok. Ali sada sa ovim novim verzijama (0.99 i 0.10) ethereal je tako spor, dok hvata signale zablokira po 20 sekundi, kad mu menjam podesavanja takodje... Ovo sam instalirao na lapu pa vas pitam jel ima neki nasiroko poznati bag, ili jednostavno tako rade ove nove verzije. Koju verziju da nadjem?

Pozdrav.

Da li si probao da filtriras "zanimljiv" saobracaj? Sam rad slicnih programa zavisi od intenziteta saobracaja, a ukoliko je tvoja kartica sporija od porta na switchu koji radi mirroring, imaces zescih problema.

Pozdrav.

Da, filtriram samo http protokol. Ali problem je sto i dok nisam namestio da bilo sta osluskuje tako se ponasa. Skinuo sam AeroPeek da vidim sta je i kakav je. Ali mi je zao Ethera (Whireshark) jer sam emotivno vezan. 🙂

Probaj preko nekog p2p programa da nadjes verziju kojom si ranije bio zadovoljan. Mozda je i do Winpcap-a?

Pozdrav.

Novi Wireshark dolazi sa WinPCAP 4.0 dok su starije verzije Ethereala dolazile sa WinPCAP 3.x, mozda je nesto do WPCAP-a zaista. 😛

Poslednja izmena:
Jok. Pored sve dobre volje da ga zadrzim, moracu da predjem na CommView. Jednostavno, probah sve verzije ali je interfejs tako spor, da kad se sta god kliknuo u njemu ceka po 10tak secundi.
Ukoliko neko pronadje to resenje neka javi. Pozdrav.

Zar nije njegov interfejs napisan u gtk toolkit-u. Mozda je zbog toga spor jer se secam da je meni neka starija windows verzija Gimp-a radila bezveze a on je isto GTK.

Da, jeste gtk. Ali sve vise pocinjem da mislim da je do winpcapa. Jer u sustini ether je samo analyzer, i videcu neki drugi capture driver na nivou windowsa a da analiziram ethrealom.

Nazad
Vrh Dno