Šta je novo?

Problem sa eksternim hard diskom i USB 3.0 portom

Prankic

Cenjen
Učlanjen(a)
12.12.2011
Poena
165
Poštovani,

Pre par dana sam kupio Eksterni hard disk HDD External 2.5" 1TB Transcend TS1TSJ25H3P, 5400 8MB USB3.0/antishock i javio mi se problem pri korišćenju na USB 3.0 portu mog laptopa. Naime, kada uradim Safely remove, laptop mi javi da uređaj može bezbedno da se ukloni, ali lampica na hard disku i dalje svetli, tj. port nije ugasen. Na Internetu sam nasao Microsoft-ovo rešenje http://support.microsoft.com/kb/2401954 za globalno ili lokalno (tačno određeni) isključivanje portova. I to stvarno funkcioniše za USB 2.0 portove jer se hard disk u potpunosti isključi tj. lampica više ne svetli, ali na USB 3.0 portu i dalje nakon Safely remove-a svetli lampica na hard disku, tj on se i dalje snabdeva strujom. Na desktop kompjuteru gde takođe imam USB 3.0 portove sve funkcioniše kako treba. Nakon Safely remove-a hard disk se u potpunosti isključi, lampica ne svetli. I na laptopu i na desktopu imam iste verzije Windows 7.
Da li neko ima ideju kako bih mogao da rešim ovaj problem jer ne znam koliko je baš bezbedno da skidam eksterni hard disk nakon Safely remove-a ako njegova lampica i dalje svetli?

Hvala unapred!!!!

Da nemas mozda razlicite OS na desktopu i na lapu?
Primera radi ja imam isti takav problem sa prastarim externim 3.5 my book. Doduse disk je 2.0. Pa gad hocu da ga vadim (da prostis) lepo iskljucim komp i to je to.
Ovo je definitivno softverska zackoljica, nema sta. A i mene interesuje ako neko resi ovaj problem, kako ga je resio

Imaju potpuno iste operativne sisteme Windows 7 SP1, ali jedan decko mi je na drugoj temi rekao, kada sam mu napisao koji model laptopa imam, da taj moj laptop podrzava USB Punjac+ funkciju i da je bas na tom USB 3.0 portu, da bih mogao preko njega neke uredjaje, kao sto je Mp3, da punim cak i kada je laptop iskljucen, i da to verovatno moze da se iskljuci u BIOS-u, ali ja nisam hteo da se bakcem sa tim.

Aha, tnx na obavestenju

Nazad
Vrh Dno