Šta je novo?

problem sa ekranom na asus a6000

belveder

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2007
Poena
304
kada upalim lap top, slika je maksimalno tamna (ne upali se osvetljenje), znaci jedva se vidi bilo sta, kad prikljucim ext. monitor preko vga kabla, slika na monitoru je OK, preko function keys-a kada menjam izmedju monitora i laptopovog ekrana na trenutak bljesne slika na ekranu i vrati se na tamno, ima li neko nesto na umu o cemu se radi (AKO STE RAZUMELI PROBLEM)

kad udjes u win, obrisi graficku iz device manager-a pa probaj opet pa javi sta se desava, pozz.

Najverovatnije ti je stradao inverter board ili lcd panel.

hvala, necu se vise smarati sa njim, nego u servis

Imam sličnih problema sa Asusom N50Vn. Kontaktirao sam ovlaštenog uvoznika da li mogu nabaviti LCD Inverter. Mislim d aovaj laptop nema LED panel već CCFL. Dok sam ja skontao šta je, sve sam mislio da je do drajvera, jer se ne dešava tako često.

Primjetio sam da se uglavnom (ili uvijek) to dešava dok je na punjaču. Kako to objašnjavate?!

Uglavnom ako je slika tamna skroz, ili blinka tako (ili se vidi sve ili ne) onda je do invertera, ako je malo bledunjava (kao isprana) onda je do pozadinskog osvjetljenja! :)

Imam sličnih problema sa Asusom N50Vn. Kontaktirao sam ovlaštenog uvoznika da li mogu nabaviti LCD Inverter. Mislim d aovaj laptop nema LED panel već CCFL. Dok sam ja skontao šta je, sve sam mislio da je do drajvera, jer se ne dešava tako često.

Primjetio sam da se uglavnom (ili uvijek) to dešava dok je na punjaču. Kako to objašnjavate?!

Uglavnom ako je slika tamna skroz, ili blinka tako (ili se vidi sve ili ne) onda je do invertera, ako je malo bledunjava (kao isprana) onda je do pozadinskog osvjetljenja! :)
Taj model notebook-a ima fabricki problem sa flat kablom. Mozda imas problem sa njim,ukoliko se slika ponekada gubi...

Taj model notebook-a ima fabricki problem sa flat kablom. Mozda imas problem sa njim,ukoliko se slika ponekada gubi...

NIje flet kabal. Imao sam taj problem i znam kako se manifestuje. Zamjenjeni su ima 2-3 godine. Medjutim danas sam skinuo laptop sa punjaca, ispraznio bateriju do kraja pa napunio, evo nije se ni jednom desilo da zatreperi crna slika tj. da se izgubi pozadinsko osvjetljenje. Znaci bilo je neke veze sa "Power Supply-om". Da li se samo trenutno zbunio laptop, ili je ipak problem vrijeme ce pokazati. Testirao sam malo sa FurMarkom, da opteretim GPU, i proslo je OK. JUce sam testirao bilo je "black flickering-a", medjutim cim sam "istekao" punjac, skinuo 2-3% baterije stavio punjac opet i opet testirao bilo je OK. Ne znam kako se ovo objasnjava. A prije toga nisam skidao sa punjaca ima sigurno oko mjesec dana :)

Vidjecemo narednih dana sta ce biti....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno