Šta je novo?

Problem sa EAC.

Trbonja

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2002
Poena
619
Kad instaliram EAC (najnoviju verziju) i pokusam da izgrbujem CD ili da napravim podesavanja cd-rom-a prijavi mi da nema audio CD-a u njemu. Mislim da je u pitanju ASPI driver koji sam instalirao, ali opet nece da radi. Mozda nesto ne radim kako treba? Inace sistem je WinXP.:boom:

Cudno i meni EAC prijavljuje da nemam uopste CD-ROM drajv a ASPI 4.71 je uredno instaliran.😕

Mislim da problem pravi neki kodek za DivX. Da li ste stavljali Nimo Codec Pack?

Problem solved!!!!!

Nimo je bio instaliran, pa obrisan, ali nema veze sa ovim. Problem je resen sa ASAPI drajverima:
http://www.vob.de/download/sdk/asapi.exe
Kad skinete i instalirate drajvere, type; procackajte po opcijama da ih ukljucite (tj. da EAC-u kazete da treba njih da koristi - cini mi se da je to u sekciji EAC options, nisam siguran).😛
Nakon toga preostaje (D) 😉

Matthias je napisao(la):
Cudno i meni EAC prijavljuje da nemam uopste CD-ROM drajv a ASPI 4.71 je uredno instaliran.😕

U pitanju je ta verzija ASPI-a koja ne radi dobro sa EAC-om. Instaliraj 4.60 sa ForceASPI-jem

Alexandar je napisao(la):
U pitanju je ta verzija ASPI-a koja ne radi dobro sa EAC-om. Instaliraj 4.60 sa ForceASPI-jem

Ako je tako tip koji pravi EAC bi trebao da izda noviju verziju programa, a ne ja da se vracam na stari ASPI, jer ja sigurno se ne vracam na 4.60.

Problem nije u EAC-u. Meni ni drugi programi nisu radili sa tom verzijom ASPI drajvera. Stariji rade savršeno.

Matthias je napisao(la):
Ako je tako tip koji pravi EAC bi trebao da izda noviju verziju programa, a ne ja da se vracam na stari ASPI, jer ja sigurno se ne vracam na 4.60.

zasto ne? mislim, kad instaliras ForceASPI dobijes ASPI 4.60, koji radi savrseno! Inace, ja koristim CDex, i njemu je takodje potreban ASPI (probao sam sa 4.71 i nije radilo lepo... onda sam se vratio na ForceASPI i sad sve radi OK!)

Trebalo bi da radi i sa ASPI 4.71.
Fora je u jednom reg fajlu koji treba da se potera, a razlog zasto ForceASPI radi je taj sto je taj reg fajl ukljucen u njemu, a ne zato sto je u pitanju ASPI 4.60.

Nazad
Vrh Dno