Šta je novo?

Problem sa DVD-RW drajvom

White Ripper

Cenjen
Učlanjen(a)
14.07.2010
Poena
154
Podzdrav svim forumašima.
Imam problem sa optiarc ad-5240s optičkim drajvom. Naime, kad stisnem dugme da otvorim drajv da bi ubacio disk, ono se automatski otvori do trećine i onda se resetuje računar. Otprilike 5-6 minuta prije prve manifestacije ovog problema, narezao sam uspješno DL DVD.
Provjerio sam firmware, i imam najnoviju verziju, 1.03 koja je na oficijelnom sajtu a ta je i kod mene. U pitanju je konfiguracija iz profila.
Hvala unaprijed svima na eventualnoj pomoći. :)
Uzgred da napomenem, na računaru je instaliran windows 7 koji mi traje bez reinstalacije preko godinu dana.

Poslednja izmena:
Evo sad sam probao da otvorim i otvorio sam bez problema 7-8 puta, probao neki disk, očitan bez greške. Nisam reinstalirao iz divajs menadžera.
Ovo sigurno nešto govori, pa bi sugestije pomogle. Možda je neki kontakt problem ili šta?
Testirao sam i napajanje opterećivanjem i sve je radilo kako treba. Skenirao sam AVG-om, nije bilo malwarea.

Poslednja izmena:
To su ti gremlini.
Ako sad sve radi, ne obracaj paznju. Ako i dalje zadrnda skini ga i probaj. A drugom racunaru.

S obzirom da se problem javljao pa nestajao, promijenio sam napajanje i evo sad nema problema. Staro nije očigledno imalo problema sa snagom, pa je vjerovatno da je nešto drugo bilo problem, možda grane nisu bile ok, šta ja znam.

Poslednja izmena:
Vrh Dno