Imam slican problem sa mojim laptopom iz Moja masina,cita i reze CD-ove,cita ali NE REZE DVD-ove (tacnije nece ni da cita DVD-RW medije),nisam ni sam siguran kako je tacno konstruisan ali racunam da ima vise od jednog lasera u njemu pa je mozda zakazao ovaj koji je zaduzen da reze DVD-ove,kad ubacim prazan DVD ili DVD-RW i hocu da ocita on izbaci gresku Invalid function,tako nesto,ni deinstalacija nije pomogla,i ima"najnoviji"firmware!?
Moze li se popraviti ovo,hoce li pomoci ciscenje oni CD-om za ciscenje ili da ne bacam 500 kinti,a zamena za isti ne dolazi u obzir,u Pakomu mi rekose (jer je kod njih kupljen ali je garancija istekla 27.12.2007-e) da mogu da mi ga zamene ali je skupo,ako se ne varam 180 eura je pominjano za zamenu,verujem da i kod svercera ne bih prosao jeftino ali su bar duplo jeftiniji (eto ti i odgovora rainyman),a da uzmem polovan ko zna koliko ce da mi traje i u kakvom stanju moze biti!?
Rainyman,opticki uredjaj na laptopu se najcesce drzi jednim srafom a kod IBM-a/Lenova najcesce i bez srafa,samo na polugicu,i kad odvrnes taj sraf/pomeris polugicu,samo treba da izvuces opticki uredjaj,stavis novi (samo treba da gledas da novi ima istu visinu vratanca) i pritisnes malo da se kontakti povezu,zavrnes sraf/gurnes polugu i gotovo!
Pozdrav ,)