Šta je novo?

problem sa dvd rezacem na laptopu

rainy

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2005
Poena
320
problem je u tome sto nekada nece da reze dvd,a generalno jako sporo cita..treba nekada i po sat vremena da iskopira jedan dvd.. hajde dajte neki savet gde,sta kako,koliko dugo ili mogu mozda proci i bez servisa ako nesto treba da se podesi u XPu a ja.. :wall: HP je u pitanju..

bice da je do toga, pojma nemam kako mi nije palo na pamet.. negooooo vratio sam na DMA if applicable ali opet je izabrao PIO.. zna li neko sta bese po regitry-u da se brise da bi se namestio na DMA. .10q MrMrva

Može biti da je kabl loš ili ti pak rezač crkava. Pokušaj sa ovim:

Prilozi

• Tweak za PIO mode.txt
    662 bajta · Pregleda: 158
hvala..izgleda da je to bilo to..pozzdrav

Inace, mogao si i bez tweakovanja... samo obrises drajver (uninstall) i pri sledecem dizanju sistema sam bi se vratio na DMA.

izgleda da nije bilo ipak do toga.. sreca pa mi je laptop pod garancijom jos uvek.. hvala u svakom slucaju svima za savete..ovo cudo ne moze vise nista narezati.. ipak koristicu ga za proizvodnju jako cudnog zvuka.. smrc

Ja imam sledeci problem sa DVD-rezacem (na mom FS amilo L1310G), nece da reze DVDove, pukne na jednom te istom mestu 12% u neru. CDove reze bez problema.
Neki put kada ubacim CD ili DVD (nije bitno) kad zavrci krene da ce cuje neko caktanje i nece da ga procita. Iz par pokusaja (ubaci izbaci) kad se ne cuje caktanje sve radi kako treba.

Da li bi problem rezanja DVDova mogao da mi resi to PIO setovanj (ako CDove najnormalnije reze)
U slicaju da je odgovor DA koje od dva polja treba da prebacim na PIO??
Device 0 -> Transfer Mode ili Device 1 -> Tranfer Mode ???

Sta bi moglo da bude to caktanje?!?!? :smash:

PIO mod ne bi rešio ništa, uređaj se sam prebacuje u PIO kada se javlja mnogo grešaka pri čitanju, i tada opterećuje CPU dosta i usporava sistem. Po ovoj slici bih rekao da je device0 hard disk i on je sam na grani tako da za device1 stoji not applicable. Trebalo bi da imaš i Secondary IDE Channel i tu proveri da li je sve u Ultra DMA modu. Odradi to mada bih rekao da je rezač pri kraju.

Hvala na odgovoru.
Slika za Secondary IDE Channel je alsolutno ista kao ova sto sam postovao.
Tako da mi preostaje samo zamena. :crash:

Zna li neko da mi kaze koliko bi me to kostalo za FSC Amilo L1310G??

Možeš da probaš sa čišćenjem lasera, mada teško da će viti neke velike vajde od toga, možda proradi.

:exploder:

izgleda da je kod mene isto..raspitivao sam se za servis posto je moj laptop jos u garanciji i HP pavilion laptopove servisira samo CT kod nas..pa posto mi je pokriven rezac garancijom,mozda da ih zoves za cenu,javi ako ti treba broj..najgore mi sto cu morati da ostavim laptop kod njih,mozda i do 40 dana.. (toliko mi je ranije lezao monitor :bottle:) tako da.. :rupa:

Ja sam sa isto sloguno kad sam cuo za tih 40 dana, u pitanju je bio neki mobilni.
Komsinicu su bez problema drzali bez telefona punih 40 dana, jer je to i potpisala u nekom bangavom ugovoru!
A u glavi mi je bilo da je zakonski rok nesto mnogo kraci! :mad:

P.S. Mogao bi mi pustiti broj telefona na PM

:banana:Ponovo reze DVDove:banana:
Ciscenje sociva higijenskim stapicem(natopljen alkoholom) + malo izduvavanje kompresovanim vazduhom je resilo moje probleme neuspesnog rezanja DVDova.

Da ponovim sve iz pocetka.
Probao sam rezanje sa 3 rezlicita programa
-NERO
-InfraRecorder
-UltraISO
Svaki program je obican CD rezao bez ikakvih problema, dok su DVDovi pucali uvek na istom mestu. Bar mi se tako cini kad pogledam povrsinu diska.
UltraISO je prijavilo da se greska desila na LBA: 264032 (ako nekom znaci)

Nakon ciscenja prvo sam sa UltraISO probao da narezem DVD i sve je proslo ok, zatim sam probao i sa InfraRecorderom takodje, uspesno do 100%

Toliko od mene za vas :wave:

interesantno.. bash cu prochackati.. sorry za broj bio sam odsutan par dana.. ako ti opet zatreba evo linka

..e da Nero takodje radi?

Poslednja izmena:
E ne znam... pre ciscenja me je jako iznervirao jer sam pomislio da je on softwerski krivac za sve muke i izbrisao ga...! :p
Ali ako te bas interesuje... probacu, nije prob ponovo da ga install... Mada sa InfraRecorderom sve radi u najboljem redu... narezano vec nekoliko komada! ,)
Tako da mislim da je problem resen... bar do sledeceg nagomilavanja cestica prasine na socivu! :D

refresh teme.. mada da je refresh bash i nije..pre je reDead.. ;(
dakle rezac je posle vise nedeljnih ispitivanja, prckanje, podesavanja, ustvari svo vreme bio pokvaren i to je bio izvor svih mojih problema u vezi sa tim.. iako je laptop bio u garanciji ali kupljen u UK u ovlascenom CT centru su telefonski rekli da rade servis i uvazavaju garanciju i za taj konkretan model HP Pavilion 6599ea, niko drugi nije prihvatio kada smo pricali telefonom..
i odnesem ja tamo..javi se serviser posle par dana i kaze, parafraziracu jer je pricala sestra sa njim,dakle: ne vazi garancija za taj model rezaca jer je iz USA ?!?! ali naravno, kao kod nasih lekara, moze da se sredi ako se plati..mozda ne bas isti rezac ali moze..

e sad meni trebaju saveti nesto iskusnijih, koliko bi kostao rezac da ga kupim i sam ugradim u laptop? koliko je komplikovano otvoriti ga i namestiti? ako kupujem koji su kriterijumi za izbor, gde i koji odabrati? dajte savete za nesto od ovoga pa da sredjujem.. /ps.znam oko racunara i komponenata nije to problem,ali mi laptop izgleda nekako fragile..

Poslednja izmena:
Imam slican problem sa mojim laptopom iz Moja masina,cita i reze CD-ove,cita ali NE REZE DVD-ove (tacnije nece ni da cita DVD-RW medije),nisam ni sam siguran kako je tacno konstruisan ali racunam da ima vise od jednog lasera u njemu pa je mozda zakazao ovaj koji je zaduzen da reze DVD-ove,kad ubacim prazan DVD ili DVD-RW i hocu da ocita on izbaci gresku Invalid function,tako nesto,ni deinstalacija nije pomogla,i ima"najnoviji"firmware!?
Moze li se popraviti ovo,hoce li pomoci ciscenje oni CD-om za ciscenje ili da ne bacam 500 kinti,a zamena za isti ne dolazi u obzir,u Pakomu mi rekose (jer je kod njih kupljen ali je garancija istekla 27.12.2007-e) da mogu da mi ga zamene ali je skupo,ako se ne varam 180 eura je pominjano za zamenu,verujem da i kod svercera ne bih prosao jeftino ali su bar duplo jeftiniji (eto ti i odgovora rainyman),a da uzmem polovan ko zna koliko ce da mi traje i u kakvom stanju moze biti!?
Rainyman,opticki uredjaj na laptopu se najcesce drzi jednim srafom a kod IBM-a/Lenova najcesce i bez srafa,samo na polugicu,i kad odvrnes taj sraf/pomeris polugicu,samo treba da izvuces opticki uredjaj,stavis novi (samo treba da gledas da novi ima istu visinu vratanca) i pritisnes malo da se kontakti povezu,zavrnes sraf/gurnes polugu i gotovo!
Pozdrav ,)

sorry sad za moje nejavljanje... posto su svi iskulirali apel za savet ja odlucio da sam promenim.. u servisu su mi trazili 5-6k sad sam vec i zaboravio, valjda bese 5800din.. videh za 30ak eura nove rezace pa cu uskoro to sam probati da sredim... u servisu su mom rezacu konstatovali kvar lasera tako da sumnjam da ciscenje moze tu ista.. e sad.. meni je greska bila PowerCalibrationError.. pocne je da reze disk i zaglavi na <50% kako kad.. i zaglavi se ceo win i rezač i komp i samo power off pomaze... i tako stalno.. primetio sam i da neke diskove slabije cita pa eto moje manifestacije kvara ako ikome znaci za ubuduce.. pozz

ja sam imao slicne probleme na jednom sonyu,ali sam resio ubacivanjem novoga firmwarea,i sve je radilp ko novo,a po nekad isflsujem bios

Nazad
Vrh Dno