Šta je novo?

problem sa dva od tri hdd-a?

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
675
Imam u racunaru 6400AAKS, 3200AAKS i neki Hitachi od 500Gb.
Jutros krenem da kopiram nesto sa 320 na 640 i racunar mi se ukoci, zamrzne.
Posle nekoliko istih situacija instaliram Hard Disk Sentinel i on mi prijavljuje kod oba WD-a isti problem "Problems occurred between the communication of the disk and the host xxx times, no action needed"
Menjao sam sata kablice, menjao sam napajanje, odnosno samo granu. Diskovi su prosli quick test wd alata za dijagnostiku.

Ima li neko savet, ideju?

Sličan problem, čim prikačim drugi SATA HDD osetim malo usporenje kompa ako prikačim još jedan gotovo po pravilu počne nešto da se baguje ili nevidi jedan disk ili se smrzava mašina, šta bi tek bilo da imam 5,6 hardova? Svaki disk je provereno ispravan i svi su pod garancijom, rade potpuno OK kad su sami ali čim ih priključim zajedno nastane problem. Ploča je MSI P43 ne koristim nikakve raid-ove, hardovi su Hitachi 160, WD 320 i Seagate 1TB svi SATA, šta mi je činiti?

Kod mene je ipak bio problem sa jednim sata kablicem, iako sam bio ubedjen da sam izmenjao sve. Promenom kablica problem je nestao :)

@kexkex

jesi pokusao da zamenis napajanje?

Ne bih rekao da je do napajanja ali nemam drugo da proverim.Diskovi inače troše do 10 Watta maksimum, uglavnom 5-6W.

Ma u redu oko potrosnje, mozda su neki konektori olabavili, osteceni... Pokusaj da iskljucujes jedan po jedan pa da vidis jel ima neke razlike. Zameni sata kablice.

Vrh Dno