Šta je novo?

Problem sa dual boot-om

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Imam Boot Magic koji se dobija uz Partition Magic 7.0.
Na C: (primary) imam nakacen Win ME a na D: (ext. logical) Win XP.
Problem je u sledecem:
Kako da uspesno izvedem reinsalaciju nekog od navedenih sistema a da posle toga ovaj drugi (koji ostaje ziv 😀 ) moze da radi?
Da li bi konvertovanje D: particije sa logical na primary resilo moj problem? Jer ovako XP kopira svoje boot fajlove na C jer je ona primarna particija pa ako ubijem Win ME ono XP nemoz' da nadje boot fajlove i kao da ga nemam na hardu.
Cisto da ne radim za dzabe, pa reko da mi neko prvo kaze. Ja mislim da uradim convert iz Partition Magica...
Da, i jos neshto, glupavi BootMagic ne moze sam da detektuje da na D: ima bilo kakvog sisitema, tako da dzaba ga u sustini drzim na kompu 😡 . Nego mi se posle selekcije Windows iz BM-a, pojavljauje onaj boot meni iz XP-a tako da ne vidim svrhu Boot Magica?!

P.S. Jel bese max. 4 primarne particije mogu da se imaju na FAT32?

Potreban odgovor sto pre PLS! Thanx!

:wave;

Ukoliko bih promenio sadrzaj autoexec.bat -a sa C: na D: (znaci svugde gde se pojavljuje C da promenim na D🙂 da li bi onda radio XP sa D: particije?
🙁

Ajde ljudi , to i mene interesuje.

au bre dal da konvertujem ili ne?
Mora da zna neko..?!
Jer ne gube mi se podaci ponovo taman sam uspeo da vratim nekih 50% od zadnjeg crasha partiton Magica...

P.S. svakako cu prvo bekapovati sve podatke sa D: da ne bi bilo iznenadjenja..... opet !
😎

Problem je riješiv samo ako vodiš računa o sadržaju boot.ini fajla. Naime, onaj operativni sistem koji je na primarnoj particiji formira boot.ini fajl u kome su informacije koje treba da sačuvaš. Ako reinstaliraš op. sistem na sekundarnoj particiji, onda ne moraš ništa da mijenjaš na primarnoj. Ako reinstaliraš sistem na primarnoj particiji, prvo iskopiraj boot.ini (i eventualno autoexec.bat) i onda odradi instalaciju, pa zatim prekopiraj ove fajlove.
Konvertovanje particije iz logical u primary bi samo proglasilo op. sistem na toj novoj primarnoj particiji kao default, dok se drugi op. sistem ne bi vidio u boot meniju (koji je da je) jer nema boot.ini fajl.
Moj ti je predlog da batališ boot magic, koji i onako samo komplikuje boot-ovanje, već koristi Win-ov boot meni.
Pozdrav.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Da, i jos neshto, glupavi BootMagic ne moze sam da detektuje da na D: ima bilo kakvog sisitema, tako da dzaba ga u sustini drzim na kompu 😡 . Nego mi se posle selekcije Windows iz BM-a, pojavljauje onaj boot meni iz XP-a tako da ne vidim svrhu Boot Magica?!

P.S. Jel bese max. 4 primarne particije mogu da se imaju na FAT32?
fat32 max 4Gb velicina fajla, a 'glupavi bootmagic ti ne vidi sistemsku particiju jer je na extended, znaci logickoj, a ne primarnoj particiji na kakvoj inace treba da stoji neki OS
poz

Nazad
Vrh Dno