Šta je novo?

Problem sa Dual boot-om!

Somebody

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
604
Problem je kada pokusam da uradim dual boot sa WIN XP pro i WIN 2K Advanced Server.
Imam dve particije od 10GB i 30 GB obe u NTFS file sistemu. Instaliram prvo XP na C:\ particiju, instaliram sve drivere programe itd...Onda na drugu particiju (D:\) instaliram WIN 2K AS. Posle instalacije boot.ini file izgleda ovako:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Advanced Server" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Problem je sto posle instalacije WIN 2k nece vise da mi ucita WIN XP pro, tj. izbaci mi da izaberem operativni sistem i kada izaberem win xp, prilikom dizanja mi izbaci sledecu poruku:

Starting Windows...
Windows 2000!? could not start because the following file is missing or corupt: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEMd

Da li mozda mora sistemska particija da bude u FAT-u a ne u NTFS-u?
Sto je najgore, na jednom drugom racunaru sam sve isto uradio, nema nikakvih problema i dize oba operativna sistema.
Molim vas ako neko zna neka odgovori...
HVALA!

Mislim da si trebao obrnuto da uradis prvo instalaciju 2k pa onda XP.

nikada ne instaliras kasniju verziju OS-a. znaci onako kako su se pojavljivali, Win95, 98, me, 2000 i derivati, XP i derivat pa onda valjda 2003

Nazad
Vrh Dno