Šta je novo?

Problem sa drugom grafickom

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Imam stariji racunar koji solidno radi i dalje, tj nista mu ne fali za poslove koje obavlja. 1.2 Ghz, 512 MB, GeForce 5200...Dobio sam od druga NX6800 graficku kartu i kada je ubacim u racunar i upalim ga, pocne da pisti i nista se ne desava...zna li neko u cemu moze da bude problem?

Hvala!

to sam i ja pomislio...al tek sam sad izvalio da ima sa strane i konektor za napajanje, koji naravno nisam ukljucio :wall:...moguce da je do toga...

Mož' da bidne vrlo lako :D

Kad ukljucim napajanje ne pisti ali i dalje nema slike. Ploca je Chaintech 7AJA2 i vidim da podrzava AGP 4X, a ova graficka je AGP 8X. Da li moze da bude do toga?

A PSU je neki prc u toj masini,grafa trazi dodatno napajanje i bez toga nema slike. Grafa je jedna od jacih koje postoje za Agp slot, Geforce 6800 ludilo grafa tog vremena drugo sto mi pada na pamet neki bios update za tu MB a ta Chaintech kolko znam se vise ni ne proizvode moze biti da ni nema podrusku za tu grafu googlaj malo ;)

Verovatno te napajanje zeza, probaj sa drugim. To sto je AGP 4x nema veze, treba da ti baci sliku.

iskljucio sam sve sa napajanja (2 cd-roma, 2 hard diska) i ostavio samo graficku ukljucenu...ventilator na njoj se okrece ali i dalje nema slike, monitor samo blinka...je li ovo ok provera sto se napajanja tice? tj, moze li se zakljuciti da nije do napajanja?

napajanje je preslabo i to je fakat .

ako komp radi sa tvojom starom grafikom , definitivno je do kartice . ona bi morala da baci sliku bar tokom post skrina , tj pri paljenju kompjutera.

ako tvoja matična ima integrisanu grafičku karticu, priključi monitor na nju, udji u bios i pod Initial Graphic adapter , stavi "agp card" a ne "onboard video" , save and exit , pa probaj opet tu 6800. inače , neće to da radi sa tako slabim napajanjem . uzmi neku hd3450 agp , sve preko toga je overkil za taj procesor .

Probao sam i sa jacim napajanjem, 500 w i isto...izgleda je graficka stvarno otisla...

Znaci brate mislis da na ovu konfiguraciju AMD Athlon XP 1200, 1 GB, uzmem ovu hd 3450 i da ce to ok raditi?

uzmi agp grafiku koja može da dekodira HD filmove . hd 2400 , hd 2600, hd 3450 ili hd 3650 .

plaćaj do 2000 din i ni dinar preko .

radiće super, zezao sam se skoro sa jednom sličnom konfiguracijom , i radile su i igre i filmovi u DXVA i sve što treba . naravno na XP u .

Poslednja izmena:
uzeo sam Radeon 9800 Pro, koja takodje ima dodatno napajanje i desava se ista stvar kao i sa NX6800, jednostavno ne daje sliku, monitor blinka...stavio sam mu i napajanje od 500 w...Da izuzmem to da su obe kartice neispravne, nisam valjda toliki maler ali to tek treba da proverim kod nekoga...pada li nekom na pamet jos nesto?

Jesi li siguran da ploča podržava novije grafičke karte uopšte? Razlikuju se naponi na AGP portu u zavisnosti od verzije AGP-a.

Jesi li siguran da ploča podržava novije grafičke karte uopšte? Razlikuju se naponi na AGP portu u zavisnosti od verzije AGP-a.

podrzava...pokusao sam i na dva druga kompa i isti slucaj...izgleda sam maler, da su obe kartice neispravne...ne znam dal gresim negde ali sta moze drugo osim da se ubaci u agp slot i prikljuci joj se napajanje...

Poslednja izmena:
Moze li preporuka za agp graficku koja je bolja od 5200. a da ne zahteva jace napajanje?

A da ti zameniš celu mašinu?

Vrh Dno