Šta je novo?

Problem sa dowloadom na mobilnom telefonu

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Pristup internetu
  1. Optički internet
Model je Nokia 3510i. U 99% slucajeva kada pokusam u WAP da otvorim link sa melodijom ili wallpaperom ne desi se apsolutno nista. Trazi, trazi i onda ostavi dotadasnju stranu. Razume li se ko u ove stvari, posto ja nemam pojma.

ja mislim da je u pitanju ona caka kad je ograniceno na 4kb :rolleyes:
nek ti pomognu ovneri nokije treba nesto da ukljucis ctp;

Ako si preplatnim mobtelaa onda ti je ograniceno na 4kb.

Ja sam Mobtel-ovac i nemam problema.Dowload-ujem polifone,slike,igrice(preko 50kb) itd.
Jedino ne mogu da otvorim wap.google.com
Ima li ko ideju zasto(SE t300) a ispise:Something is wrong with page you try to access,try another link...
Thx

Pripejd na 064. Znaci to je u pitanju.

Nije do 064 pripejd, posto sam i ja pripejd i na svom samsungu bez problema skidam melodije i java igrice. Pre ce biti da je do telefona. Drug ima nokiu 3510 (bez i) i takodje ne moze da skine melodije (cak ni sa nokijinog sajta).

I ja sam pripejd na 064 i skidam bez problema.
Mozda je do telefona.

:zid: :zid: :zid:
E divota...

Mislim da nije do telefona.Skidao sam sa dve nokie 3510i koje imaju 064 pripejd,i normalno je sve radilo.
Malo pročačkaj po podešavanjima za net moguće da ce ti proraditi !

Fica je napisao(la):
Mislim da nije do telefona.Skidao sam sa dve nokie 3510i koje imaju 064 pripejd,i normalno je sve radilo.
Malo pročačkaj po podešavanjima za net moguće da ce ti proraditi !

Najvise me buni sto ponekad hoce (da je pogresno podesen valjda ne bi uopste hteo). Da li bi mogao da navedes podesavanja u "services" koja su bila na tim telefonima pa da vidim ima li razlike?
Uzgred nisam ti se zahvalio za one igrice jer moj mail klient nikako nije uspevao da posalje pismo na adresu sa koje si mi ih poslao.

Od pocetka ove godine gprs na 064 prepaidu meni vise uopste ne radi. Verovatno su uveli neko ogranicenje i zabranili da se mms iskoristi za pristup gprs-u.

U setup/connectivity/data service/mail,java,rms treba da budu GPRS podesvanja:
APN: mms
Loginname: mts
Password: 064
DNS 1 i 2 treba da budu 000.000.000.000.
I nazovite taj profil gprs.064.
U setup/connectivity/ http profile izaberite provider
gprs.064
lingertime 300
proxydeactive YES
proxyport 0
a ostalo sve treba da bude prazno.

Ovaj profil sam preuzeo sa jednog foruma koga ne bi da reklamiram ovde.Ja sam Mobtel-ovac pa kod nas nema problema, a ljudi kazu da su gore navedena podesavanja ispravna.Pisite je li vam pomoglo
Pozdrav!

Laza je napisao(la):
Od pocetka ove godine gprs na 064 prepaidu meni vise uopste ne radi. Verovatno su uveli neko ogranicenje i zabranili da se mms iskoristi za pristup gprs-u.

Ja sam na postpaidu i isto ne radi (ili jedva radi). Znaci nije do toga. Nesto je debelo puklo kod njih jer iim i sajt ne radi. Dabogda izgoreli O:)

Meni ne radi. Nemam sve te opcije kao kod tebe ali sam otprilike tako podesio i ne radi. :(

Daj link ka forumu tom, moze i na pm

soko je napisao(la):
...

Ja sam na postpaidu i isto ne radi (ili jedva radi). Znaci nije do toga. Nesto je debelo puklo kod njih jer iim i sajt ne radi. Dabogda izgoreli O:)

Odma' zovi 789 i pitaj ih sta ne valja, da bi i mi, obicna raja saznali :mrgreen:

A ko vas bije po usima da koristite Telekom-ove usluge.Svi se bunite kako ne valja ovo,ne valja ono,primorani ste da im placate danak kroz modemsku vezu.Sjasite vec jednom i na taj nacin ukinite Monopol!!!

Nije mi jasno tvoje resenje. Ne razumem sta to znaci: sjasite? Ja moram da telefoniram, idem na internet, bas kao sto moram da jedem, citam knjige, gledam filmove. Ako ti znas neki drugi nacin kako da to obavim da zaobidjem telekom onda te molim da mi kazes kako :?:

Poredjenje: sutradan poskupe svi antibiotici, ti imas tesku prehladu (ne daj boze) i sta ces da radis? Da im kazes nek se nosi vas monopol necu da pijem lekove?

Laza je napisao(la):
Nije mi jasno tvoje resenje. Ne razumem sta to znaci: sjasite? Ja moram da telefoniram, idem na internet, bas kao sto moram da jedem, citam knjige, gledam filmove. Ako ti znas neki drugi nacin kako da to obavim da zaobidjem telekom onda te molim da mi kazes kako :?:

Poredjenje: sutradan poskupe svi antibiotici, ti imas tesku prehladu (ne daj boze) i sta ces da radis? Da im kazes nek se nosi vas monopol necu da pijem lekove?

Za pocetak, kupi Mobtel-ov broj i nikad neces imati problema. Zatim koristi Verat-ove usluge za internet,jedino oni zaobilaze Telekom pa zato i imaju cenu 12din/h dial-up veze pa tako ne placaju danak.Mozes da koristis i wireless internet...a naravno i sada GPRS koji je besplatan do daljnjeg
Ovo sve pisem jer se svi zalite na Telekom,pa kad vam toliko smeta tada ga napustite.
Poredjenje ti je krajnje neadekvatno
Pozdrav

Laza je napisao(la):
...

Odma' zovi 789 i pitaj ih sta ne valja, da bi i mi, obicna raja saznali :mrgreen:

Na 789 kazu da trenutno rade na prosirenju servera i da ce zavrsiti za "par" dana. Koliko je to "par" nisu znali da mi kazu ("izmedju 10 i 150" ) :cuss:

npetar je napisao(la):
...

Za pocetak, kupi Mobtel-ov broj i nikad neces imati problema. Zatim koristi Verat-ove usluge za internet,jedino oni zaobilaze Telekom pa zato i imaju cenu 12din/h dial-up veze pa tako ne placaju danak.Mozes da koristis i wireless internet...a naravno i sada GPRS koji je besplatan do daljnjeg
Ovo sve pisem jer se svi zalite na Telekom,pa kad vam toliko smeta tada ga napustite.
Pozdrav

Ko je vlasnik Mobtela?

U Pozarevcu nemam Verat, a na 042 maksimalan protok je 28.8kbps, mada cesto i ne radi 042, tako da nisam u mogucnosti da koristim Verat, i to gle cuda, bas zbog telekoma (odnosno loseg 042).

npetar je napisao(la):
...

Pozdrav

Vlasnik Mobtela je upravo voljeni Telekom (vecinski ili manjinski- o tome se diskutuje) a ionako kod Mobtela GPRS radi jos losije. Probao sam sa 063 pre i postpaid brojem.
Da bi se konektovao na Verat (ili bilo koji drugi provajder)moras da upotrebis modemski pristup, koji i jeste glavno usko grlo, preko (opet) Telekomove tel. veze.
Jedina meni poznata varijanta da se zaobidje Telekom je satelit ali samo u jednom(download) smeru.
Na kraju: mislim da ti nisi bas toliko neobavesten da ti treba ovakvo objasnjenje.

@ Soko

Niko se dosad nije zalio na Mobtel u tolikoj meri.Meni GPRS radi fantasticno na 063 ali svi sumnjaju od samog pocetka da operateri ne rade kako v alja.A sta ako je modem u vasem mobilnom sh kategorije?Svi pomisle,dao sam xxx evra, to je najbolji tel a niko ne zna sta je ispod haube?!
Za satelit si delimicno u pravu.Moguc je i upload i download ali to elem, mnogo kosta.I svi smo mi pametni dovoljno, ne treba se prepucavati bespotrebno.
Ah,da...za Verat: Naravno da se po navedenoj ceni pristupa preko modema,tj. preko Telekom-a ali Verat ne placa Telekomu nista jer su vezani satelitom ka Madjarskoj ; osim ako ne pristupite Verat-u wireless-om,tada ne placate ni Telekom-u
Pozdrav svima, samo razmenjujemo informacije zar ne?

NHF.

cheers

Proradio je GPRS :happy: :happy:

npetar je napisao(la):
U setup/connectivity/data service/mail,java,rms treba da budu GPRS podesvanja:
APN: mms
Loginname: mts
Password: 064
DNS 1 i 2 treba da budu 000.000.000.000.
I nazovite taj profil gprs.064.
U setup/connectivity/ http profile izaberite provider
gprs.064
lingertime 300
proxydeactive YES
proxyport 0
a ostalo sve treba da bude prazno.

Hvala na podešavanjima. Ovako sam podesio moj S55 i download je proradio ali tek uz lingertime=400.
:happy:

Tuzan zavrsetak citave moje price...
Posle nekoliko dana nefunkcionisanja, GPRS je konacno proradio, download je bez ikakvih promena setovanja proradio onako kako treba i danas sam malo skidao melodija i golisavih slika. Diskonektujem se i krenem da otvorim stvari koje sam skinuo kad se telefon zaglavi. Vodjen kompjuterskom logikom izvadim bateriju i vratim je kad ono telefon ne pokazuje nikakve znake zivota! Posle sam petljao, vadio karticu i bateriju, ali nista nije pomoglo. Odnecu ga u servis, ali mislim da je gotov, zajedno sa 85 evra koje sam dao za njega.

Evo jednog iskustvo korisnika istog telefona. Ukratko, nisi jedini sa istovetnim problemo. Komentar je sa sajta http://www.mobilnisvet.com/
E imam telefon vec 4. meseca... Dva puta sam ga popravljao zbog GPRS-a... Telefon se gasi samo kada slobodan prostor na telefonu padne ispod 100kb... Ako imate neke druge provale oko telefona posaljite mi na [email protected]

Da , nazalost GPRS modemi se kvare a od prodvca sam dobio uputstvo da ne koristim tel u internet svrhe.
Zato,svima po ko zna koji put savetujem.Prvo dobro proverite sta je ispod haube

Moj modem je dosad skinuo skoro 2 Gb i jos uvejk radi kao i prvog dana. Znaci ne kvare se bas svi. SE rulez. :mrgreen:

soko je napisao(la):
Moj modem je dosad skinuo skoro 2 Gb i jos uvejk radi kao i prvog dana. Znaci ne kvare se bas svi. SE rulez. :mrgreen:

I ja koristim SE i nikada nisam imao problema

Vrh Dno