Chupa_chups
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.11.2004
- Poena
- 301
Kao sto naslov kaze imam problem sa ubacivanjem win XP na ploci Gigabyte 7ZXE F8 sa Athlon 1600+,to je comp. od mog druga koji se nerazume u opse u comp. pa me je zamolio da mu ubacim rezac,mreznu i sd memoriju na taj comp. samo sto je imao Milenium.E sad sve normalno ubacim i pise neka greska i upali se comp u save modu,i resetovao sam ga desetak puta pokusavao da dignem sistem sa cd-om i bez cd-a ma sve i tu poludim i izvadim taj rezac Lg 52x32x52 i vratim stari cd rom koji mu po nekad neradi i pokrene se sistem normalno,i ja reko aj da mu zamenim taj krs od mileniuma sa XP-om,lepo ubacim cd i sve normalno ide i od jednom pocne na 58% da prijavljuje greske i pise za skip press esc a da nastavim enter ali nece da nastavi na enter nego probam ja na esc kad ono svakih4-5% on nadje grasku i nista znao sam odma da nece hteti da radi kao sto se i pokazalo na kraju,e onda sam poceo sve iz pocetka,formatirao sam mu disk i pisalo mi je da je njegov c disk na FAT32 a za XP je potreban NTFS i stavim ja da ga konvertuje u NTFS i sve kao krene kako treba i kada pocne da ocitava vin XP negde na 35min do kraja cd se zaustavi sve stane i tako 5 puta,poludeo sam,i sada mu stoji rasklopljen comp bez win. ako neskontam sta mu je vracam ga na BUG-oviti Milenium.A da posle toga sam ga jos i skenirao kao da proveri kao da li taj comp. podrzava XP i pisalo mi je da neki softver ili hardver ne podrzavaju win XP,a nije toliki krs jer sam ubacivao XP i u mnogo slabije comp.Da kazem jos i da je pre imao 128mb sd rama i da su mu neki rekli kao da nece zbog rama da mu digne XP pa je kupio jos 256sd-a corsair-a ali ni to nije pomoglo sada ima oko 320mb rama al nepomaze,od hardvera ima jos Maxtor 40gb,napajanje 240w,geforce2 mx440 i neki flopy.Neznam da li je do hardvera greska ili mozda i do biosa ali bios nisam nikad ubacivao pa neznam jel komplikovano a skinuo sam novi bios sa neta(noviji od njegovog),a softver vise nema posto sam formatirao disk,a neverujem ni da je nasao neki z...... virus jer nije isao ni na net sa njim.Aj ako neko razume sta sam ja sad ovde sve napisao nek napise koju pametnu jer sam ja poceo kosu da gubim