Šta je novo?

Problem sa Divx -om

Učlanjen(a)
15.07.2000
Poena
630
E pa sad...
Shta da radim?
Pregledao sam gomilu postova i nikako da nadjem reshenje za sledeci problem:

Pri reprodukciji Divx filmova (koji rade ok),slika mi je kockasta...(ovo se deshava u svim mogucim player/codec kombinacijama)
Imam Pentium1 (intel) 233@262 MMX (virge "3D"grafika)
Ista stvar deshava se kod ortaka na Cely @433 (i sys integrisane grafike) i kod drugog Cely @500 sa GF1

P.S.Kada podesim cpu quality na 4 opet ima kockica (naravno tada neopisivo secka ali opet...)
Inace ortak sa 500Mhz drzi cpu quality na 2 i opet isto!
(probao sam i sa Rivom TNT i 32 bitnom paletom za desktop i opet nishta,cak sam probao i onaj G400 plugin...)
:(((

Sorry zbog dugog posta,al shta cu....

Pomagajte!:)
POZ

Nisi rekao da li se to radi o jednom odredjenom filmu, ili je tako sa svima...i koliko je to kockasto ?

Pazi,ako je film radjen u 3.11 codecu i sa slabijim bitrate-om (a ima brze scene u filmu) onda je normalno da se pojavljuju kockice u odredjenim scenama (voda,jedna nijansa boje itd).Jedino mi nije jasno kako si poterao film na toj P1 masini divx????
Inace,svi imate slabije masine,drzite CPU quality na nuli.

shta cesh....

driver je napisao(la):
Nisi rekao da li se to radi o jednom odredjenom filmu, ili je tako sa svima...i koliko je to kockasto ?

Tako je sa svim filmovima koje sam isprobao...
BTW:Ide div i te kako:),jedino shto kod zahtevnijih filmova kada dodje do jake akcije,dodje do desinhronizacije u slici i tonu,pa moram da ga pauziram i odpauziram...
U pitanju su kockice koje primetish nekad u pozadini a nekad pri brzoj promeni kadrova...
Slika je OK ali te nekad manje-vishe primetne kockice kvare utisak:)
Probao sam i sa svim cpu quality-ima i svim codec-ima (ukljucujuci i 4.12)
Imash li ti na svojoj mashini problema sa kockicama?
Pomagaj:)

Upravo ono sto je nesharm rekao, nista drugo. Znaci nije do kompova vec do samog divx-a.

Razlog je sto SVI snimaju u 3.11 a ne u 4.12. 4.12 To cini mnoogo bolje pa kockica i nema...

Ali dok ne predju na 4 verovatno ce biti i verzija 5!
A dotle NEMA spasa...

Ako se radi sa Nandubom i codec 3.11 i naravno zna se kako to treba, kvalitet će biti otprilike kao sa 4.12 (naki kažu i bolje).

Prednost 4.12 je što se lakše podešava i brže pakuje.

Kockice su rezultat preterane kompresije obično. Kao i rezultat rada u 'najboljem' programu Flasku :D .

Takodje, one su mnogo upadljivije kada se gleda u high coloru.
U true color je mnogo bolje...

Nazad
Vrh Dno