Šta je novo?

Problem sa Divx filmom

Sicilijanac

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
601
Imam jedan problem sa pustanjem Divx filma The Warriors - kada pustim film zvuk i titl idu pre slike, tj. prvo se cuje recenica koju izgovara glumac i ispod titl a par sekundi posle glumac otvara usta govoreci tu recenicu. U RadLightu sam podesio playrate na 75% i onda je sve ok, i sve je u isto vreme ali govor je onda kao iz bureta...kako da resim ovaj problem?probao sam sve Divx playere i svuda je isto!Hvala!

Nisi naveo koju konfiguraciju imas. Sigurno je slaba za pustanje DivX -a. Recimo da je min. Celaron 300A ili K6-2 350Mhz i neka od novijih grafickih kartica.

Ako je to slucaj samo sa jednim (pomenutim) filmom, a svi ostali rade OK, stvar je jasna, film je lose uradjen ili narezan.

Jednom sam uzeo film sa istim simptomima, probao ga na P3 800 i zeza,Duron 850-isto, zovem coveka od koga sam kupio film - kaze kod njega radi sve ok na cel850. Pogledam pazljivije, i kao da je na 2-3 mesta cd "preskocio" i upravo se tu stvara problem sinhronizacije. Nareze mi tip ope4t CD i sve bude u redu. Dakle, da rezimiram, moguce je da je i greska u rezanju.

U Radlight udji u advanced->filters->divx decoder filter->postprocessing level smanji na min. Tako ces imati sliku slabijeg kvaliteta, ali ce procesor moci da se izbori sa filmom. A ako je slucajno na min, stavi na max (ako imas brz procesor) jer ces tako u drugim filmovima imati mnogo lepsu sliku (ne vide se kvadratici, vec se vrsi interpolacija).

Meni na Duronu 700, MX400 su svi filmovi radili odlicno osim Black Adder epizoda, koje su lose kompresovane. Tu je pomogao fazon sa smanjivanjem postprocessing level-a. Isto i u microdvd-u postoji opcija za smanjivanje kvaliteta slika (CPU quality) - ako se stavi na nulu slika ce biti losija, ali ce manje opterecivati procesor.

Po meni, taj film je lose kompresovan - naravno ako imas neku pristojniju masinu.

Nazad
Vrh Dno