Šta je novo?

Problem sa digitalnim(opticki i coax)ulazom kod Logitech Z5500???

Zlatann

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Imam gore navedene zvucnike i imam problem sa signalom na optickom i coaxionom ulazu. Dok sam bio na XP os nije bilo nikakvih problema sa zvukom na digitalnom ulazu ali od kako sam presao na Win7 ( doduse i nova je masina u pitanju) nemogu nikako da nateram da radi . Da li treba nesto da odradim u sound setingsima u control panelu , realtek driverima? Nesecam se da sam nesto podesavao u Xp-u, samo u playeru sa kojim pustam neki hd rip...

Problem je sa drajverima za zvučnu karticu pod W7, jer ne može da se namjesti pass-through signala na optiku/coax. Dok sam se zamajavao sa 7-icom, iščitao sam barem 20-ak sajtova i foruma, ali za moj ALC850 nije bilo rješenja koje radi, a i digao sam ruke.

Inače, ako ti odgovara da ti kartica odrađuje obradu signala umjesto Logi-ja, onda će sve da ti radi. AC3 filter na pojedinim čipovima uz neke zapetljane procedure u pojedinim slučajevima može da se namjesti da radi pass-through...

Uspeo sam da enable-ujem u sounds u control panelu ali definitivno nemam opciju dts kao sto sam imao na XP-u nego samo stereo , stereo2 i movie , music... Ali glavna stvar nedostaje ..DTS

Da bi Logitech mogao da ti ispiše DD ili DTS, mora on da uradi dekodiranje signala. A da bi on mogao da uradi dekodiranje signala, taj signal mora neobrađen da dođe do njega preko optike ili coax-a. Upravo to pass-through i znači, govori kartici da signal neobrađen propusti na opt/coax.

E, a to je problem za namjestiti u sedmici. Tri dana sam potrošio da to namjestim, sa najsvježijim drajverima, kodecima, AC3 filterom - ali neće. Yebem ga... Onda sam digao ruke i zaboravio na to sranye.

Nazad
Vrh Dno