Šta je novo?

Problem sa dial-up konektovanjem

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Da,nazalost i dalje koristim dial-up,ali nema veze,svakako imam problem :(

Znaci,napravim novu konekciju (upisem ime konekcije,broj na koji se poziva,username i password) i pokusam da se konektujem.Kada dodje do pred kraj konektovanja i ispise da proverava username i password tu se zakuca.Na kraju kaze da je problem do modema ili nekog drugog uredjaja na kompu.Dotle sve lepo radi,bar cujem kako modem lepo kuca brojeve i poziva.

Juce sam uplatio 20 sati neta i znam sigurno da mogu da se konektujem.

Ne znam da li je problem do nekog Windows servisa ili nekog drugog programa?

najčešće greške koje mi padaju na pamet su u samom podešavanju i ispisivanju potrebnih podataka.
u device manager/modems/tvoj modem/modem (isključi ako je uključeno dial control)
a za user name [email protected] ispisuješ samo xxxx deo.
pass ispisuješ kao i do sada i čekiraj da upamti, pazi koju tastaturu upotrebljavaš EN, SR...
uključi spiker, da čuješ da li u opšte imaš telefonski signal slobodne linije, pozivanja.
probaj sa nekim 042 brojem na primer 042210042 0.36/min ne treba ti ni user ni pass, ostaviš prazna polja.
probaj.
pozdrav

Uradio sam sve kako si napisao,ali nece.

Probao sam da se konektujem na 042210*** broj i uspeo sam,ali to nije resenje problema.

Znaci,uspevam da se konektujem na 042210*** a ne mogu na 042110*** broj.Znam da imam dovoljno uplacenih sati na nalogu,sto sam i proverio.

Ima li neko mozda neku ideju oko ovoga,posto mi je veoma vazno...

ovako, najcesce je ovo problem:

Device Manager > Modem (Properties) > Naci negde "Wait for dial tone before dialing" i to NE TREBA da ti bude obelezeno.

Ne mogu da se setim, ali negde treba da iskljucis "Log on to network ..." ili nesto slicno, ja mislim da bi to trebalo da pomogne. Ko mene je bio taj problem.

Ovo liči na problem provajdera a ne tvoj.

Znam i meni se cini da je tako.

Poslao sam im mail jos ujutro,odgovorili mi dva sata posle i pokusace da otklone problem.

Cekam ih,pa cu videti ima li kakvog resenja.

ups moja greska, tek sad sam video da na nekom broju mozes da se konektujes. meni je ranije pravilo problem ono sto sam napisao gore, pa sam mislio mozda i tebi to pravi problem. ali u ovom slucaju je do provajdera 100 %...

proveri sifru, kod nekih provajdera zna da izbaci takvu gresku ako imas neispravnu sifu. Nazovi ih telefonom i promeni sifru, trazice ti podatke, tipa jmbg, adresa... ali promenice

proveri sifru, kod nekih provajdera zna da izbaci takvu gresku ako imas neispravnu sifu. Nazovi ih telefonom i promeni sifru, trazice ti podatke, tipa jmbg, adresa... ali promenice

a sto da zove tehnichku podrsku telefonom kad moze da se konektuje preko drugog broja i lepo izmeni pass i stavi bas onaj koji hoce....... i nema njakanja sa jmbg, adresom.......
Koliko sam skotao po broju covek je na Neobee-ju pa nek se konektuje na 042/210042 i lepo nek izmeni pass....

Evo,uspeo sam da se konektujem!

Ne znam sta je tacno bio problem,ali je reseno :)

a sto da zove tehnichku podrsku telefonom kad moze da se konektuje preko drugog broja i lepo izmeni pass i stavi bas onaj koji hoce....... i nema njakanja sa jmbg, adresom.......
Koliko sam skotao po broju covek je na Neobee-ju pa nek se konektuje na 042/210042 i lepo nek izmeni pass....

da sve bi to bilo lepo, ali ako mu server, kao sto se meni desilo bas sa neobee-jem, izbrka pass (umesto jxxxxxxxxxXx bilo je jxxxxxxxxXxx) sifru sam koristio 2 godine, odjednom nije moglo, ja probam varijacije na temu i skontam da je sifra promenjena za 1 veliko slovo unapred... inace sa starom sifrom sam redovno koristo webmail sa posla, odjednom nije htelo. pa cackao i skonatao to, inace to mi se desilo kad je bilo popularno hakovanje neobee-jevog servera sa siframa, ali mi nije falio ni minut vremena... tako da sam posumnjao da se to desilo sada... (tada mi nije padalo na pamet da zovem tehnicku podrsku, jer mi niko nije rekao... )

@Black Arrow - drago mije sto je proradilo... verovatno im se zbagovao server

Cini mi se da im se bagovalo nesto sa serverom,kao sto kaze amd_mad...

Vazno je da sada sve lepo radi,bar za sada :D

Nazad
Vrh Dno