Šta je novo?

Problem sa DFI Ultra Infinity i Kingmax -om

ALEXANDR

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2004
Poena
301
Nadam se da neko ima ideju kako da resim ovaj iritirajuci problemcic...Dakle, ploca je Dfi nf4 ultra infinity u koju je ubodeno 2x512mb rama u dual chanell modu.Prateci ovaj forum odlucio sam se za Kingmax module jer se navodno malo bolje overklokuju, medjutim na mojoj konfiguraciji ih je nemoguce naterati da rade ni na default brzini od 200 mhz.Bez ikakvog oc-a , kada podesim memoriju na 200 mhz, racunar je apsolutno nestabilan.Napominjem da ne pomaze menjanje tajminga, njihovo stavljanje na preporucenu vrednost od strane kingmaxa, niti spustanje na 2T .Tek kada spustim memoriju na 166 mhz, comp postaje savrseno stabilan sto bi trebalo da znaci da je RAM ispravan.Da li je moguce su ovi moduli neispravni posto nece da rade na 200 mhz , ili postoji neko sasvim logicno resenje za ovaj problemcic ?

Poslednja izmena:
Jesi probao da zamenis mesta modulima, flashnuo najnoviji bios ?

ALEXANDR je napisao(la):
Nadam se da neko ima ideju kako da resim ovaj iritirajuci problemcic...Dakle, ploca je Dfi nf4 ultra infinity u koju je ubodeno 2x512mb rama u dual chanell modu.Prateci ovaj forum odlucio sam se za Kingmax module jer se navodno malo bolje overklokuju, medjutim na mojoj konfiguraciji ih je nemoguce naterati da rade ni na default brzini od 200 mhz.Bez ikakvog oc-a , kada podesim memoriju na 200 mhz, racunar je apsolutno nestabilan.Napominjem da ne pomaze menjanje tajminga, njihovo stavljanje na preporucenu vrednost od strane kingmaxa, niti spustanje na 2T .Tek kada spustim memoriju na 166 mhz, comp postaje savrseno stabilan sto bi trebalo da znaci da je RAM ispravan.Da li je moguce su ovi moduli neispravni posto nece da rade na 200 mhz , ili postoji neko sasvim logicno resenje za ovaj problemcic ?

Pozajmi od nekoga memoriju pa vidi da li radi na 200mhz.
Prvo u single chanel modu pa onda u dual.

Ispravna je i memorija i ploca

Nisi prvi kome se to desava. Ja sam jednom uklopio tu kombinaciju, a znam jos neke ljude kojima se to desilo. Definitivno je ispravna i ploca i memorija ali se iz nekog razloga DFI i kingmax, da tako kazem nevole. Ako postavis malo ostrije podesavanje, podignes frekvenciju, radice ti sve extra, provereno. Ili ako ne zelis da se zezas, menjaj memoriju, ali garantovano je ispravna. Meni je konkretno problem bio da pri instalaciji sistema izbaci plavi ekran. Posle sam stavio infineon memoriju i radila je extra, a i kingmaxi su radili na drugim konfiguracijama, a u test programima naravno nisu pokazivali ni jednu gresku.

Nazad
Vrh Dno