Šta je novo?

Problem sa DELL monitorom

Milos88

Cenjen
Učlanjen(a)
15.11.2010
Poena
180
Pozdrav,

Imam DELL ST2220L FULl HD monitor 21,5" (povezan na vga kabal).

Od skora sam primetio da monitor na samom podizanju windowsa (od onog logo-a učitavanja pa preko welcome sreen-a) krene da smanjuje osvetljenje do nule (mislim da je osvetljenje-uglavnom do jako mračne slabo vidljive slike u koloru) bukvalno onako u fejdu postepeno, prođe welcome screen učita windows ..on vrati to postepeno na normalno i tokom rada se ponaša normalno do sledećeg podizanja sistema. (pokušao sam da ga ugasim i upalim u toku dana ne bili ponovio isto-ali on se normalno posle pali i gasi)

Budući da sam podešavanja u njegovom meniju istraživao i ništa nisam pronašao čudno, da li bi neko imao predstave do čega je: drajver, grafika,monitor. Da li je hardwerski ili softwerski problem?

Unapred zahvala :D

Poslednja izmena:
Mislim da je u pitanju usteda energije. Moj tv se slicno ponasa na ukljucenju dok ne startuje. Najlakse ces da proveris ako u podesavanjima imas neki eco ili energy save mod.
Iskljuci ga pa vidi da li je fekat nestao.

Neko setovanje vezano za dinamicki kontrast, probaj da iskljucis, ili ako je u nekom mode-u za igre ili gledanje filmova u kojima mu je to ukljuceno po def, prebaci na standar, rgb ili koji vec ima. Ne znam za taj model konkretno kako mu izgleda meni, ali probaj ovo.

Problem sa monitorom, a problema zapravo i nema.

Znate šta, ja sam se živ načitao nekih bezumnih stvari po internetu, svašta i svako piše. Odlučio sam da napišem temu ovde iz razloga što mi ovde uvek dobri ljudi daju super savete a pritom se i razumeju u to što pišu ili su makar imali iskustva nekog :) ja se u monitore ne razumem.. Zato ne zamerite ako nije kvar (zbog naziva teme) , i puno vam hvala na predlozima ,probaću sve što ste napisali!! :) Ako nije do toga ,javiću se..još jednom, hvala ! :)

Nazad
Vrh Dno