Šta je novo?

Problem sa daljinskim i TV kartom

Hvala na odgovoru!

Da, jesam prikljucio IR senzor na TV karticu (ona mnogo tanja dzeksna), ali nemam remote.exe u task manageru! Kako to da resim?

ostaje provera rada infra red diode da li daljinac uopšte radi ili ne.
najjednostavnije proveriti putem foto aparata u mobilnom telefonu. kada stisnete neko dugme na displeju se LEPO VIDI da li dioda radi ili ne radi. Proveriti pa javiti da vidimo dalje

Hvala na savetu!

Daljinac radi. Ukljucio sam kameru na mobu, pritiskao dugme i blica. Tako da nije to. Sta cemo dalje?

Sa obzirom da ste menjali baterije, konstatovano daljinac ispravan. Da li je to nekad radilo pa sad ne radi, da nije neka glupost poput ovog MOJA TV kartica ima 3 priključka 3,5 mm pozadi, stereo ton ulaz, stereo ton izlaz, infrared kabl ulaz, da niste pogrešno ubacili neki kabl?
Ako je sve to OK ostaje za sada sledeće. proveriti infracrveni prijemnik, to već nije jednostavno. Treba u komšiluku ili kod drugara naći nekog ko ima TV karticu.
SVI infracrveni prijemnici koje sam do sada viđao u televizorima, pa i moj kablić od TV karte imaju TRI priključka ,to bi trebao da bude fototranzistor , mislim da su i kompatibilni , Dakle kablić u šake pa u šetnju.
A dalje ...... neće da bude dobro ako kod komšije radi njegov daljinac na tvom prijemniku. Sa srećom

Ulaz je sigurno dobar, jer je uticnica od IR prijemnika tanja od svih ostalih i ima samo jedan ulaz koji joj odgovara. Tako da nije ta banalnost. Imate li neki predlog u vezi sa ovim sto nema "remote.exe" procesa u task manageru?

Poslednja izmena:
To sam probao nekoliko puta i nije uspelo.

Dakle stvari stoje bar kod mene ovako. U task menadžeru imam 33 aktivna procesa. REMOTE.EXE ne postoji ni kod mene.
Bar kod mene na mom računaru, po uključivanju računara, daljinski upravljač TV kartice NE RADI, kao ni kod Vas. ali kada prvi put startujem program tv kartice, isti program postaje rezidentan i tek tada mi daljinski RADI. U task menadžeru i dalje nema programa remote.exe, ali daljinski radi. Ako iz task bara (kod digitalnog sata) ručno isključim program, daljinski opet ne radi, što je i normalno nema podignutog programa koji bi akciju daljinskog prihvatio.
Ako Vaš daljinski ni ovako ne radi ostaje ono što sam rekao pre kablić u ruke i kod nekog drugara. Pozdrav i sa srećom.

Ako je ovo još uvek aktuelno za nekoga, imao sam sličan problem kao i pokretač topica, a daljinski je proradio kada je, pre pokretanja Honestech TVR startovan ScheduleTV.exe, koji se nalazi tamo gde je instaliran i Honestech, koji ga je pri instalaciji stavio u startup grupu, a ja neobavešten ga odatle sklonio. Inače, Honestech TVR 2.5 koji sam dobio uz karticu nema mogućnost promene imena kanala (zakucano stoji Channel 1, Channel 2...itd), na netu sam negde našao screenshot programa gde ova opcija postoji, ali kod mene toga jednostavno nema.

Nazad
Vrh Dno