Šta je novo?

Problem sa CRTom

B@K@

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Legion Y540-15IRH
Mobilni telefon
Samsung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
U pitanju je model LG Studioworks 560N, ima problem što mu se sužava slika, tj. najčešće stoji tako sužena (zauzima oko 1/3 centralnog dela ekrana), a kada se pošteno lupi po stolu, eventualno po monitoru, slika se na trenutak vrati na normalu, a onda opet suzi... Monitor je otvoren i malo čačkan, ali nije nađeno rešenje... zna li neko gde i šta konkretno treba čačkati?

Hladan lem (posto proradi kad ga drmnes), a potrazi kvar u vertikalnom (ako je slika suzena po vertikali) ili horizontalnom stepenu (ako je po horizontali).

Mozda da se preleme sve "tacke". Lici mi na hladan lem, cim se na trenutak (na udarac) kontakt vrati u normalu. Ako ti je monitor u BG, svrni do Cika Pere :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

edit: uskoci Ostoja dok sam pisao :wave:

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima, jeste problem bio s hladnim lemom, no nadao sam se odgovoru o konkretnom mestu gde je trebalo čačnuti... Ipak, cimer se dao u detaljnu pretragu i sad radi valjano... :wave:

E to je malo zeznuto dati konkretno mesto gde je kvar ovako na daljinu, to mozda moze samo Alan Chumak (onaj sto zraci na daljinu i kad mu sliku postavis pored saksije biljka procveta k'o besna itd) :D. Kazem, pogledas kako se suzava slika pa po tome i trazis na stampanoj ploci ;).

Bitno da ste sredili problem :bottle:.

Poslednja izmena:
Alan Čumak je morao da se iseli, istekao mu je apsolventski, pređašnje mu fotke izbledele od silnoga zračenja, ili samo preterane expozicije, analogni aparat nemamo, a da ga slikamo digitalcem - prepuniće nam baterije pa ćemo postati introvertni... najjače je bilo kad je cimer sve popravio, a crt ni da žmirne... ipak, ruska-čokanjčićem-ću-te-tehnika je pomogla, provalili smo koju žicu je valjalo jošte prikačit i sve je kako treba. Sad CRTu fali samo podnožje, stoji na deodorant-u, iako kumih cimera da kupi barem jednu knjigu, da nju podmetne kako ne bismo odleteli u etar...
I tako, hvala, momci, od srca... tema može da se briše, što je ovim postom, jelte, očigledno.:cigar:

Nazad
Vrh Dno