Šta je novo?

Problem sa....crknutim monitorom

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Sad se vratih sa puta, upalih komp, al` monitor bogme ne...U pitanju je Acer 22`, AL2216W.

Kad ga upalim, ne pojavi se ni zeleno "acer" koje se pre uvek pojavljivalo pri paljenju. Jedino sto vidim je da se 2x na po 1 sec upali pozadinsko osvetljenje, i to je to....Sta bi mogao biti problem i isplati li se popravljati?

pa isplati se proveriti sta je u servisu - pa onda odluciti da li vredi popravka...

nije to bas neki 17" CRT pa da se odmah baci cim ne radi, jer ispravan vredi 10e:)

Jbmliga....chim on blinkne backlight, nadam se da nije nish previshe strashno, mozda neki prsnut kondenzator...Bilo bi fino kad bi se javio neko ko je imao slican problem ili neki serviser, chisto da kad odnesem u servis ne kazu kako su zamenili neshto shto nisu i odrape me, kao shto imaju obichaj da urade...

I istaknut sa vga kabla se isto ponasa, ne izbacuje ni Acer logo, ni "check cable", samo 2x upali pozadinsko svetlo na deo sekunde, u razmaku od par sekundi...dok je bio na vga kablu lampica je sve vreme bila zelena, raskacen posle 5 sec predje u narandzasto

Poslednja izmena:
Moze predlog za neki posten acer servis, na pm? :)

ne treba ti acer servis, nego monitor servis, jer da u srbiji trazis servis za konkretno tu i tu firmu je ko da u Trsteniku trazis da kupis red bul. treba samo neko ko zna oko tih stvari, da proveri kondenzatore, osigurace i tako to.

ok....predlog za neki korektan? ;D Imam losa iskustva sa servisima, npr kad sam odneo na popravku rekli mi da je crkao visokonaponski trafo i kao stavljen nov, 50 jura, a kad se posle god dana opet sjbao, otvorio sam ga i video onaj isti stari trafo ;D

Nazad
Vrh Dno