Šta je novo?

Problem sa Club3D 7600GS

buky

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2004
Poena
619
Kada ukljucim bilo koju igru sve radi dobro 5 min i onda zakuca komp skroz(HL2, FEAR, CIV) i samo restart pomaze. Menjao sam drivere(88.xx,91.47,91.48), instalirao frishka WIN, spustao klokove na def, namestio sam u BIOS-u FASTWRITES Off i opet nista. Ostatak masine je kao u potpisu! Inace sve igre su lepo radile na 9600XT i na 9200 pre toga.
Ima li joj pomoci?
Karta je nova kupljena pre mesec dana!

Poslednja izmena:
To sa zakucavanjem vrlo lako moze da bude problem do o/c procesora a ne do graficke...Kod ortaka nedavno isti slucaj (ima istu graficku btw). Igra WoW neko vreme i onda se igra samo zakuca i naravno samo restart pomaze uglavnom, i mi menjali drivere, granu napajanja na kojoj je graficka i sl, al nista...Na kraju sam pustio 3dmark03 i komp se naravno zakucao na cpu testu... Otisli u bios, malo podigli napon za proc i sada sve sljaka ko sat. Ne mora da znaci da je ovo kod tebe problem, ali nije na odmet probati.

Poslednja izmena:
Kada ukljucim bilo koju igru sve radi dobro 5 min i onda zakuca komp skroz(HL2, FEAR, CIV) i samo restart pomaze. Menjao sam drivere(88.xx,91.47,91.48), instalirao frishka WIN, spustao klokove na def, namestio sam u BIOS-u FASTWRITES Off i opet nista. Ostatak masine je kao u potpisu! Inace sve igre su lepo radile na 9600XT i na 9200 pre toga.
Ima li joj pomoci?
Karta je nova kupljena pre mesec dana!

Vrati sve na def pa probaj. Ako prodje klokuj stavku po stavku pa vidi gde *****ava.

I uradi li nesto sa karticom? Tj jesi li resio problem?

Ne stigoh da se javim.
Hvala na savetima, bili ste u pravu. Spustio sam taktove na procesoru sad je na 2.3 i radi OK. Iz nekog razloga nece sa ovom karticom da radi na 2.43. Ranije sam imao 9600xt i 6600gt i sve je radilo super na istim ovim taktovima procesora.
Valjda ce sa novim driverima da bude bolje, ovako razmisljam da menjam karticu.

Ne stigoh da se javim.
Hvala na savetima, bili ste u pravu. Spustio sam taktove na procesoru sad je na 2.3 i radi OK. Iz nekog razloga nece sa ovom karticom da radi na 2.43. Ranije sam imao 9600xt i 6600gt i sve je radilo super na istim ovim taktovima procesora.
Valjda ce sa novim driverima da bude bolje, ovako razmisljam da menjam karticu.

Ma ako sve radi kako treba, vozi i uzivaj :D To dal` ti procesor radi na 2.3 ili 2.43 i nije neka hyper razlika pa da zbog toga menjas karticu i da se nesto nerviras... Bolje udri po overclocku grafikce i da te bog vidi, sto bi rek`o nas narod :D A sto se tice 9600xt i 6600gt pretpostavljam da su manji potrosaci nego 7600gs, mada koliko vidim imas ocz520w napajanje pa to na njemu ne bi trebalo da predstavlja problem...Mozda eventualno da probas da promenis granu sa koje se napaja graficka i da na nju nakacis samo grfaficku pa da vidis hoce li se nesto promeniti na bolje :)
A i ako je verovati proizvodjacu, trebalo bi u neko skorije vreme da izadje novi bios za tu kartu koji ce resiti i neke druge probleme (bilo vec po drugim threadovima) - http://www.club-3d.com/news_main.php?Id=183&l=en

Od novog biosa nema nista, kazu da nije sigurno da potrosaci sami menjaju bios. Sto se tice napajanja sve grane su mu jace od onoga sto trazi GS tako da to nije sigurno.
Garantovano su nesto *****.li sa driverima i biosom i jednostavno nisu kompatibilni sa NF3 driverima. Valjda ce da se nakane da rese taj problem.

Jel bi mogao da stavim bios od neke druge 7600GS (MSI ili Leadtek)?

Vrh Dno