Šta je novo?

Problem sa citanjem DVD-a na SAMSUNG-u

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Imam problem sa pomenutim plejerom.

U specifikaciji na sajtu je naznaceno da cita sve diskove, ili bar ja ne mogu da nadjem preciznije, ali NIKAKO NE MOZE da ucita VERBATIM DVD-R 4.7 i VERBATIM DVD+R 4.7 diskove kao ni MAXELL DVD-R 4.7.

Da li je neko ima iskustva sa ovim komplikovanim SAMSUNG PLAYER-om.
MOLIM VAS POMOZITE MI.

Hvala u napred.

Prvo nisi naveo o kojem modelu DVD Playera se radi (Samsung ih ima desetak) mada to nije bitno SVAKI dvd player uredjaji moraju da citaju bar jedan od formata + ili - unazad nekoliko (5-6) godina svi citaju oba formata jedino je kod nekih izostala podrska za dvd-ram.. ako se ponasa tako i sa drugim diskovima (TDK, Philips, Sony...) onda je to dovoljan razlog za reklamaciju

A sad za tebe dabi ti neko stvarno pomogao brzi test (i neki moji odgovori)

1.koliko je star uredjaj,
* Stari uradjaji jednostavno im oslabi laser i mogu da citaju samo originale ipak procenat refleksije sa r/rw diska je manji nego kod originala

2.dali je dvd sa filmom, slikama ili je to miks od 6 dvix filmova na jednom disku.
* Neki uredjaji imaju generalno problem sa slikama i dvix filmovima meni se na starom Samsungu DVD P355 desavalo da iz cistog mira nevidi 6 film na disku mada ga PC vidi i cita ili da nemoze da ucita titlove iako su svi prilagodjeni uredjaju sto se tice naziva i tipa..nekda mu se desavalo da poslednji film na dvd cita ali da nema slike (mrak)

3.dali se ponasa samo sa dva tri medija ili sa svim od doticnih proizvodjaca...kvalitet medija
* Danas PRC kopiraju svasta tako da neretko "brend" nije brend nego dobra kopija ovde je je bila velika frka sa kopijom Apple - iPod-a

4.Dali su doticni mediji osteceni
* Meni je par Maxell DVD-R diskova prolupalo posle par meseci vidi se kao neka fleka sa strane gde se snima i to pod uglom na svetlu ovako direktno kad se gleda rezni deo tesko uocljivo

4.kojom su brzinom snimljeni mediji moj LiteOn player se mucio sa svim medijima koji su snimljeni preko 12X (seckanje zaglavljivanje....)
* Jednostavno laser nemoze da cita tako narezan trag i obicno citaci u dvd playeru nisu kvaliteta PC DVD-RW ili DVD Recorder...PS ovde se treba ograditi i ovo navedeno se odnosi na uredjaje ispod 100 EU

Saberi sta samnapisao ako je u garanciji pravac servis reklamacija zamena ako nije e onda....nisam pametan dali ga vredi popraviti ili kupiti novi
Evo jedne stvari iz licnog iskustva
*Lite on DVD 2010 (radio oko dve ipo godine odgledano oko 1000 filmova i oko 20 CD sa slikama - crkla mehanika na dvd uredjau ...laser nije mogao da se pozicionira na pocetak diska da bi ga ucitao)
*Samsung DVD P355 odgledano oko 500 filmova i oko 50 cd sa slikama neki vise puta star dve godine jos uvek radi kod mojih roditelja

Poslednja izmena:
U pitanju je samsung HT-Q20 i shvatio sam da je problem u njemu.
Probao sam sve te medije i ni jedan nije hteo da prepozna, probao sam i DL. Na sajtu sam proverio i odrzava R- i R+ DVD medije. Nije naznaceno da li podrzava ili ne podrzava neku marku (sto se moze desiti).
Sto se tice narezanog materijala to je klasican DVD film rezan u DVD rezimu. Znaci ste strane nema greske. Rezano na 8x (uvek rezem DVD na 8x).
E sad, taj plejer nije moj nego od jedne zene koja me je zamolila da narezem nesto na DVD diskove koji nikako nisu hteli da rade. Napominjem da su isti ti DVDjevi radili na mom DVD playeru i da su radili na drugim playerima.
Ta zena nije zaiteresovana za reklamaciju tako da sam digao ruke od toga. Njen problem. Ja sada bar znam da moze i to da bude solucija.

p.s.Temu sam postavio pre par dana pa sam se malo raspitivao jer mi niko nije odgovarao.

Hvala na savetima.

Odgovor je- SAMSUNG.
King kong iz koreje.

HiFi znaci high fidelity. Tj svaki primerak uredjaja je po svemu gotovo identican referentnom.
samsung nije hi fi.
Kupovina smsng je kocka, sto znaci da mozes da ubodes biser, a i worse then njesra.
Zato je i jeftin, a toboze je brand name.

Smsng kupljen u nemackoj je npr bolji.
Zato sto je njihovo trziste standardizovano.

Ostalo kapiras.

izgoreh se pa saznah

hvala u svakom slucaju

Vrh Dno