Šta je novo?

Problem Sa Cdrom-om...

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
IMAM PROBLEM.KORISTIM ACER LAPTOP KONFIGURACIJA JE NE BITNA,SMARA ME CD-ROM.KRCI,ZUJI,SPOR JE...DRIVER JE IZ SP2,NE MOGU DA NADJEM NEKI BOLJI JER SVI NESTO ZALUDJUJU A VIDIM A SU CESTI PROBLEMI SA OVIM TIPOM CDROM-A,U PITANJU JE Slimtype DVDRW SOSW-852S .KAKO DA MU POBOLJSAM PERFORMANSE I DA LI NEKO ZNA NEKI SAJT DA SKINEM STO NOVIJI DRIVER,LINK BI BIO OD STRASNE KORISTI...UNAPRED HVALA

Nista neces postici stavljanjem drugog driver-a. Mozda promenom Firmware-a. Taj rom je takav kao i na vecini laptopova, spor i to je to. E sad ne bi bas trebalo da krci i zuji.

btw koristi mala slova dok pises, tj. iskljuci "Caps Lock" !

Poslednja izmena:
ExR je napisao(la):
Nista neces postici stavljanjem drugog driver-a. Mozda promenom Firmware-a. Taj rom je takav kao i na vecini laptopova, spor i to je to. E sad ne bi bas trebalo da krci i zuji.

btw koristi mala slova dok pises, tj. iskljuci "Caps Lock" !

Nije baš tako. Postoji velika šansa da ćeš problem rešiti malom igrarijom u device manageru. Imao sam već 4-5 ACER-a sa istim problemom. POgledaj prvo u device manageru, da li ti je DVDRW podešen kao PIO MODE ili UDMA (desni click na Ide controllers, pa properties, pa vidi verovatno na secondary kako je podešen transfer mod). Ukoliko je PIO, moraš ga promeniti na UDMA. A ako je model 2413NLM ili sličan, onda ti mogu poslati mali fajl koji pokreneš iz windows-a i on ti to reši automatski.

Pozdrav,
Aleksandar.

alekssBGD je napisao(la):
Ukoliko je PIO, moraš ga promeniti na UDMA.
Pa ovo je klasika. Mozda je resenje za sporo citanje, ali za sam cd rom nema resenja. takav je kakav je.

@AlekssBGD

Ja kazem da driver-om nece nista dobiti, a to PIO ili UDMA nema veze sa driverom za cdrom nego sa chipset-om(covek je trazio driver za cdrom).

Toshiba pravi Acoustic Silencer - nadji i skini sa njihovog sajta pa vidi da li ti pomaze.

ExR je napisao(la):
@AlekssBGD

Ja kazem da driver-om nece nista dobiti, a to PIO ili UDMA nema veze sa driverom za cdrom nego sa chipset-om(covek je trazio driver za cdrom).

A ja kažem da sam kontaktirao ljude iz ACER-a, njihov manager servisnog odeljenja za E.Evropu gospodin S.Brani mi je rekao da imaju problema sa odredjenim modelima TravelMate računara, i poslao mi DRIVER koji je zaista rešavao problem. I to u dve verzije, za windows i DOS. I što je najludje, driver nije ni za chipset, ni za DVD, nego za HDD, tj to je firmware update za WD HDD koji je ugradjivan u te modele. Tako da ne pričam NAPAMET, hvala lepo. Samo sam ponudio čoveku mogućnost da se izjasni u čemu je problem, jer je moguće da je to baj neki iz ove serije. A ako neko želi te fajlove, ili mail, može ih dobiti na mail.

Samo sam hteo da pomognem.

Hvala na savetima...Probao sam sad ovu "foru" sa DMA i PIO,ok je podeseno,sto znaci da nije do toga!Posalji mi taj file pa da probam i [email protected]

Hvala Aleksandru i ostalima...

Ja znam da uvek postoji problem sa cd romom kod lapa jer je u pitanju ocigledno ne kvalitet. I znam da se uvek brzo kvare kada se puno koriste. ovo je sto sam ja cuo aj pozzzz.

Nazad
Vrh Dno