Šta je novo?

Problem sa Canon G6 mod dial-om

Whatever

Čuven
Učlanjen(a)
22.11.2004
Poena
610
Prijateljica je skoro kupila Canon G6, nov aparat sa garancijom. Medjutim, izgleda da je u pitanju 'limun'...

Naime, nema Av (prioritet otvora blende) mod!? Mod dial se lepo okrece, bez preskakanja, ali umesto Av moda ima dva M (manuelna) moda, jedan do drugog.

Dalje, i Movie mod je pomeren za jedno mesto tako da je sada izmedju (!) Creative (Tv, Av, M, C1 i C2) i Portrait, Landscape ... Movie moda. Nalazi se upravo izmedju te dve grupe, gde ne bi trebalo da bude niceg!

Mod dial nije 'silovan', primetilo bi se.

Da li je neko imao slicno iskustvo? Znam da je bug u pitanju i da je pomalo apsurdno, ali...

Molim za savet.

Licno, ja sam joj preporucio da ga vrati, posto je u garantnom roku, mada sve to malo komplikuje stvar.

Nasao sam na dpreview.com/forum slicne prituzbe. Otprilike to izgleda ovako, jer ne mogu da postujem slike prijateljicinog G6.

Prilozi

• C1 u  Auto Modu.jpg
    C1 u Auto Modu.jpg
    126.5 KB · Pregleda: 85
pa jedino master reset ako ga ima, ili da stavis novi firmware.
ne znam sta drugo da kazem.

Mozda je problem sw prirode, bar pretpostavljam :)
Stavite drugi firmware pa vidite sta se desava...
Uostalom ,kad je vec sve pod garanacijom neka zameni aparat.
Inace, G5 model nema tih problema (a nigde jos nisam ni cuo da se neko zalio slicno za A seriju). Probajte zamenu aparata ili stavite drugi fw...

ima-li-koga-tu je napisao(la):
pa jedino master reset ako ga ima, ili da stavis novi firmware.
ne znam sta drugo da kazem.

Pisali smo u isto vreme ;)
Mozda i master reset pomogne ali sumnjam da se problem nece ponovo pojaviti.

Mozda je nesto pisano na Canon-ovom sajtu u vezi toga, treba pogledati...

npetar je napisao(la):
Pisali smo u isto vreme ;)
Mozda i master reset pomogne ali sumnjam da se problem nece ponovo pojaviti.

Mozda je nesto pisano na Canon-ovom sajtu u vezi toga, treba pogledati...

Pogledacu. Koliko je meni poznato, do sada se nije pojavio update firmware-a. Nisam siguran da mogu da nadjem negde link za download originalnog firmware-a.

Iskreno, da se to meni desilo, poludeo bih. To je nesto kao 1:10,000 u %. :wall:
Probacu sa master reset-om, u medjuvremenu.

Hvala na odgovorima, u svakom slucaju.

da, zapravo sam mislio da ga prepises istim firmwareom, jel je rano za novi (obicno).
ali nema nista na sajtu.

Nazad
Vrh Dno