josephgoldberg
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 25.01.2024
- Poena
- 1
Pozdrav drugari potrebna mi je pomoc oko brzine interneta preko kabla.Prosle nedelje sam dobio opticki internet supernova 400/200 i na kompjuteru brzina preko kabla je limitirana na 100 Mb/s.U pitanju je cat 5 e standard kabla .Cak sam i zamenio konektore na oba kraja kabla i brzina ne prelazi 100 Mb/s .Televizor je isto direktno povezan sa kablom (cat 5e je isto u pitanju fabricki krimpovan ) i download takodje ne prelazi 100 Mb/s.Modem je ZTE ZXHN F680.U podesavanjima nisam uspeo nista da pronadjem sto se tice toga da nesto limitira brzinu na Lan portu.Imao sam problema i sa download brzinom preko WIFI ali sam to donekle uspeo da resim ''cackajuci u podesavanjima'' .Kvar je prijavljen sad se ceka da dodju ali dok ne dodju da probam nesto da uradim povodom toga .Lako bi ja zamenio kabl nego nije bas izvodljivo jer se ruter nalazi na drugom delu kuce i jako je komplikovano za izvodjenje a ne bih bas da uzimam novi kabl da trosim novac bezveze ako nije do kabla .Hvala unapred na odgovorima.