Šta je novo?

Problem sa browserima, jedan radi dva zeza proxy???!!!

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Imam tri browsera na os-u.
IE koji pokrenem jednom u dva meseca, firefox koji pokrenem jednom nedeljno {kad mi dodje neko ko hoce da bleji po netu, a opera mu komplikovana} i operu koju koristim svakodnevno.

Lisica se sama updateovala bez pitanja i trazila restart, posle toga je pocela ovo da izbacuje:

lisica8dx.jpg

Opera je danas radila, malopre dodjem kuci kad i ona zveknula :

opera2mk.jpg

Sad jedino IE radi, kako - nemam pojma. Sve je podeseno u oba browsera i proxy i port, ad aware nece na net, kav, sidebar.... ma svi programi koji idu na net ne mogu, sem IE-a smrdljivog! A sve ostalo
smil43c718000c2ee.gif

Reinstalirao sam operu i lisicu, ali nije dalo rezultate.

Kako IE radi majku mu?
Konekcije su napravljene opet, sve sto sam probao nije uspelo...
Gde da trazim problem? :wall: :wall: :wall:

Nisi rekao kakvu konekciju imas - wireles, cable, dialup....
Ja sam imao nesto slicno, i resio sam problem tako sto sam u IE ->Tools-> Internet Options-> conection-> LAN Settings odcekirao sve ponudjene opcije.
Takodje, ako ti se lisica sama updateovala, mozda se postavila kao default browser. koliko znam, IE mora biti default browser.
A mozda jos neko pokusa da ti pomogne...

@Zoni> Ne radi se samo o browserima, vec svi programi kojima treba konekcija ne rade.
Zanimljivo je to da OE skida postu sa gmaila, a sa servera kod provajdera nece? Isto kaze da proxy zeza. Znaci SVI programi ne samo FF i Opera!

@Jurke> Na lan-u sam, preko proxy-ja idem na net, u konekcijama je sve podeseno.
Nije se lisica postavila kao default, a i nije ona napravila problem vec nesto drugo. Aj da sam nesto cackao ili instalirao nego nisam.
Ne mora IE biti default, meni je opera.

Nemam pojma sta vise da radim. Ovo se desilo vec jednom, ali je pala reinstalacija, a ova nije izdrzala ni tri nedelje. Pa mrzi me bre vise da reinstaliram win. Moram da saznam sta se dogadja, kopka me. :wall:

EDIT: Izgleda da nisam rekao da je lisica crkla pre par dana, a do danas su svi programi radili.

Poslednja izmena:
Probao sam da se konektujem preko dial up-a, ali ista je situacija. lepo im kazem da ne koriste proksi, ali nema vajde od toga. A u operi lepo F12 i disable proxy je radilo ranije, sada nista ne pomaze. IE radi i dalje :wall:

Znaci nije do konekcije vec do samog win-a, ali sta u njemu? Ja vise pojma nemam sta da probam...

EDIT: Takodje ne radi ni Internet Download Accelerator, znaci ne radi nista sem IE-a. :crash:

Poslednja izmena:
pa proveri win firewall, da nije slucajno ukljuceno neko podesavanje nakon update-a firefox-a.

Pa firewall je uvek iskljucen, ali trenutno je i ukljucen i iskljucen??? ZA radi u pozadini mada ga nisam skoro palio, mislim otvarao program, i nema ga na startupu kao ni kava, samo ono sto mora da radi.

my.php
[/URL][/IMG]

Ovde se desava nesto sto ja ne razumem... :bottle:

Poslednja izmena:
E pa pretendep, tenk ju for ajdia abaut fajervol, it voz d zon alarm hu voz risponsibl for problems. Dem hi iz!
stick2.gif

Ne znam kako mi nije palo na pamet da ga podignem, a nisam ga dizao davno, stoji tu radi reda nesto u poslednje vreme, jer se moje vreme na netu svodi na tri proverena forum, tako da slabo palim i AV i FW.

Primetio sam da je kav "izgubio" znanje, tj, sva podesavanja, a i nije kontao da je full scan uradjen. Isto tako je trslo znanje zone, koja je prouzrokovala sve probleme. Cim sam je digao redom su poceli programi da traze izlaz na net, i ja ih pustim i sada sve sljaka.

Samo mi nikako nije jasno zbog cega su "zaboravili" podesavanja, i nije im to prvi put. Za kav sam znao i ranije da to ume, a sad sam skontao da je i prosli put za bio problem.
smackbum.gif

Enivej, bila je ovo duga noc sa IE
vb_vomit.gif
da Bog da se ne ponovila. Koje je to njesra od browsera pa ja nisam ni zamisljao. Istina, samo je on radio, ali pitanje je kako i koliko sporo i komplikovano. :wall:

Aj sto nema mouse gestures, nego nema tabovanja.... Pa sve trpa dole u bar... Da ne smaram ja vise, raspisao sam se...

POZ :wave:

E pa pretendep, tenk ju for ajdia abaut fajervol, it voz d zon alarm hu voz risponsibl for problems. Dem hi iz!
stick2.gif

jur velkam,dont menshn it 🙂
Primetio sam da je kav "izgubio" znanje, tj, sva podesavanja, a i nije kontao da je full scan uradjen. Isto tako je trslo znanje zone, koja je prouzrokovala sve probleme. Cim sam je digao redom su poceli programi da traze izlaz na net, i ja ih pustim i sada sve sljaka.
Samo mi nikako nije jasno zbog cega su "zaboravili" podesavanja, i nije im to prvi put. Za kav sam znao i ranije da to ume, a sad sam skontao da je i prosli put za bio problem.
smackbum.gif

ne koristim ni jedan ni drugi ali znam da je bilo problema bas u toj kombinaciji (valjda je zone alarm zezao sa kav-om a drugi firewall-ovi ne). probaj search na forumu pa ces sigurno nesto naci u vezi svega posto se secam da je ovde bas pisano u vezi toga da se ne slazu .

Enivej, bila je ovo duga noc sa IE
vb_vomit.gif
da Bog da se ne ponovila. Koje je to njesra od browsera pa ja nisam ni zamisljao. Istina, samo je on radio, ali pitanje je kako i koliko sporo i komplikovano. :wall:

Aj sto nema mouse gestures, nego nema tabovanja.... Pa sve trpa dole u bar... Da ne smaram ja vise, raspisao sam se...

POZ :wave:

eeh , kada se covek navikne na operu to je blazeno prokletstvo 😉

poz

riki gajz don t ju nov det fw i avps mejk problems lajk it (;
uvek ali uvek prvo proveri filter programe kad ti se tako neshto desi (;

Nazad
Vrh Dno