Šta je novo?

Problem sa brisanjem fajlova

• Začetnik teme Začetnik teme Bata
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
U jednom folderu imam fajlove koji u nazivu imaju _?><#$%^ ili njima slicne karaktere (instalacioni fajlovi sa nekog kineskog sita). Probao sam da ih obrisem iz Windows-a i nece. Boot-ovao sam sistem sa Hiren's boot CD-om i probao da ih obrisem iz Volkov komandera i opet nista.

Na koji nacin mogu da se obrisu ovakvi faljovi?

Neće mu to pomoći, nisu ti fajlovi "in use" nego su im zbrljana imena. Zvuči glupo, ali možda bi mogao da ih obriše ako promeni language na kineski (iz vremena Win9x poznat je sličan problem sa imenom floppy drajva).

Uzdržavam se od davanja neke konkretne preporuke jer sam ja nekada uspevao da obrišem ovakve fajlove, a nekada ne. Mada me malo čudi da se to desilo na (pretpostavljam) XP-u, koji je Unicode. Doduše, meni se sličan problem desio na Win2k posle igranja sa DOS verzijom Norton DiskDoctor-a (iz DOS-a). Ti fajlovi su tada ostali da sačekaju komandu Format (disk je bio FAT32).

Prvo im promeni imena iz Total Commandera (Shift+F6) u bilo šta sa normalnim znacima, pa ih onda obriši.

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Prvo im promeni imena iz Total Commandera (Shift+F6) u bilo šta sa normalnim znacima, pa ih onda obriši.
Ako može, a verovatno ne može. Naime, kad se zbrljaju imena najčešće ih nije nikako moguće preimenovati iz Windows-a.

Ma probao sam odavno da ih reimenujem, al' se oni ne daju ,)

Nazad
Vrh Dno