Šta je novo?

Problem sa bootovanjem macbook-a

bigorbg

Cenjen
Učlanjen(a)
17.02.2011
Poena
151
Pozdrav ljudi,molim vas ako neko zna ili je imao slicnog iskustva da mi pomogne.
Od brata sam dobio Macbook kom nije radio hdd. Nije uspevao da podigne sistem vec se iz hard diska culo neko pocketanje. Odneo sam ga u servis i serviser je rekao da se ne razume u mekove ali da je siguran da hdd nije ispravan. Tu sam i kupio potpuno nov hitachi sata hard disk. Nakon sto sam ubacio hard disk i upalio racunar dobijam onaj standardan zvuk paljenja i odmah nakon toga beo ekran na cijoj sredini se pali i gasi folder sa znakom pitanja,i ni makac dalje. Kad drzim pritisnut taster alt(prilikom paljenja),nakon par sekundi pojavi mi se na ekranu samo kursor misa i nista drugo. Nemam njegov originalni Mac os, ali sam svakako hteo da snimim win 7. Ciji instalacioni disk(win 7) uvuce,malo zavrti i odmah izbaci.I tako stalno. Znate li kako da resim problem??

Iskreno, nisam pokusavao da instaliram Win na cisti Macbook (nikad i nisam instalirao Win na Apple racunarima - svoj zadnji Apple racunar sam imao pre x86 Mac ere, ali susrecem se cesto sa njima i danas) i mislim da ti je potreban Mac OS X :) veoooma je moguce da gresim, ali kazem-mislim da je potrebno imati Mac OS X, jer posle mozes instalirati Win uz pomoc Boot Camp-a.
Nadam se da ce ti se javiti savremeni korisnici Mac-ova, mada sam ne verujem da su pokusavali clean install Win-a na nekom Mac-u

Hvala bato na odgovoru. Ne znam ni gde bih mogao da nadjem taj Mac OS. Neki kazu da cak i ako se skine sa neta mora biti narezan na disk isto tako na mac-u. Ne znam sta da radim.

Sacekaj da ti se neko ovde javi, ima dosta ovde ljudi koji imaju Mac-ove, pa nece biti tesko dogovoriti se ;) sigurno ce ti neko pomoci

Ako si iz BGa, mogu da ti instaliram OS X na MacBook.

Poslednja izmena:
Da vas debrief-ujem :D Bio sam kod čoveka, instalurao Snow Leopard. Instalacioni DVD Win 7 je ispljuvavao jer je u pitanju samo CD-RW, a izgleda da je na izdisaju, u pitanju je MATSHITA (verovatno ona falična serija), hteo je da pročita samo jedan Audio CD, ali je brljavio pri puštanju pesama, mora da se menja.

Znaci MacBook nema problema :party: super, bravo Ivane ;)

Pa sad vidim u MacTracker-u da taj model treba da ima ili Combo ili DVD-RW. Izgleda da mu je ovo stavljen neki zamenski, pošto je originalni crko. Treba mu jedna generalka u vidu nove baterije i optike (može i polovne, ali da su dobre), a i čišćene montora od nekih unutrašnjih fleka (ako su samo fleke). :)

Poslednja izmena:
Hahaha:D Ovaj moj laptop kao kroz front da je prosao. Ali drzi se. Baterija se vraca u zivot jer ionako nije radila bar godinu dana. Svakim narednim punjenjem i praznjenjem od pocetka do kraja sve duze drzi,tako da sto joj je to joj je. Jedino ako se nadje neki dvd-rw ili neko prodaje od vas..pa javite. A tebi Ivane hvala,pravi si doktor za Mac-ove, i takodje hvala Bojanu koji se ponudio da mi pomogne.Kao i bati87 na savetima i moralnoj podrsci! P.S. Ivane ako ti nesto treba oko faxa,zovi.. Poz!

Nazad
Vrh Dno