Šta je novo?

Problem sa bootom

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Ovaj računar iz potpisa ne može da butuje ni Crunchbang Linux, ni Haiku BeOS, ali da krenem redom... Win 2k Pro radi sasvm normalno, tako da on neće biti tema, ali ej pokazatelj da je sve ispravno....

BeOS prijavljuje prilikom boot-a sa DVD-a "No boot partitions detected" (otprilike učita do 4. ikonice od 7 prilikom bootovanja i izbaci poruku u konzoli), i pitao sam na BeOS forumu, šta bi to moglo značiti, dali su mi ovaj link:

http://dev.haiku-os.org/ticket/4041

međutim ja sa ovog linka nisam našao rešenje... Jel rešenje da probam drugi optički uređaj?

Linux je druga priča i tome ću se tek posvetiti... Dakle, ako neko zna šta bi mogao biti problem sa BeOS-om, nek ostavi poruku, pa kad to rešim, prelazim na Linux...

Hvala :wave:

Probaj cak i stariji IDE kabel, kod instalacije MikroTik-a na starije racunare ume da zeza ako je novi IDE kabel. I naravno napisi sta si uradio...

IDE kabl koji koristim je onaj stariji ATA33, pošto je integrisani kontroler na i440BX po ATA33 standardu, dok je HPT366 (neintegrisani), po novijem ATA66 standardu...

uglavnom na ATA33 je DVD-ROM i HDD od 6.5GB, dok je na HPT366 Maxtor 40GB (sa Windowsom).

Doneću sutra drugi CD-ROM i driugi ATA33 kabl i videću šta se dešava...

Nije me bilo neko vreme da se oglasim, problem sam resio, ali delimicno :)

Ukljucio sam u safe modu, prilikom boot-a "Disable IDE DMA" i boot je prosao, podigao sam sistem, ali sad evo novog problema. :S:
Pretpostavljam da je ista stvar u pitanju, ali sad dok ne ubacim CD i ne izaberem Safe mode i "Disable IDE DMA" ne mogu da butujem sa HDD-a. Probao sam da iskljucim DMA u BIOS-u, ali to nije resenje (i zato sto ne radi i zato sto obara performanse).

Da li ce ovaj problem nestati ako instaliram drajvere za Intel 440bx cipset? Sad se bacam u potragu... :)

P.S. Masina iz potpisa (2x500MHz, 512MB, GF2, 6.5GB HDD) i sve radi kao zmaj, sistem ima izuzetno dobar odziv, neuporedivo brze od Win2K, sreci nema kraja :D

Nazad
Vrh Dno