radax
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 01.01.1970
- Poena
- 20
Posle malo eksperimentisanja sa Linux-om, odlučio sam da ga uklonim sa sistema.
Boot manager mi je bio GRUB (SuSe 8.1) a izgled particija sledeći:
C: 20GB NTFS Sistemska (Windows 2000)
D: 54GB NTFS Data
G: 1GB FAT32 Data
-- 5GB Linux
E: i F: su CD i DVD
Linux sam pokušao da uklonim iz konzole W2k kucajući fixmbr i fixboot.. ali.. tu sam primetio da su mi particije pomerene, tj. G: je prijavljen kao C:, D: je ostao D:, a C: je prijavljen kao E:
Obrisao sam particiju G: (koja je sad bila prijavljena kao C🙂 i slova su mi se pomerila za jedno na dole, tako da sad imam:
C: 54 GB
D: 20 GB (Sistemska)
fixboot sam pokušavao da primenim i na C: i na D: particiju, ali bezuspešno.. tj. windows neće da se podigne.
Šta da radim?
Ne bi voleo da moram da instaliram windows od nule (nedaj bože i da formatiram disk).
Boot manager mi je bio GRUB (SuSe 8.1) a izgled particija sledeći:
C: 20GB NTFS Sistemska (Windows 2000)
D: 54GB NTFS Data
G: 1GB FAT32 Data
-- 5GB Linux
E: i F: su CD i DVD
Linux sam pokušao da uklonim iz konzole W2k kucajući fixmbr i fixboot.. ali.. tu sam primetio da su mi particije pomerene, tj. G: je prijavljen kao C:, D: je ostao D:, a C: je prijavljen kao E:
Obrisao sam particiju G: (koja je sad bila prijavljena kao C🙂 i slova su mi se pomerila za jedno na dole, tako da sad imam:
C: 54 GB
D: 20 GB (Sistemska)
fixboot sam pokušavao da primenim i na C: i na D: particiju, ali bezuspešno.. tj. windows neće da se podigne.
Šta da radim?
Ne bi voleo da moram da instaliram windows od nule (nedaj bože i da formatiram disk).